|

Coca Cola ve Pepsi reklamları durdurdu

Coca Cola ve Pepsi, yeni reklam kampanyalarını durdururken, yakın gelecekte hiç bir ürünleri için reklam yayınlamayacaklarını açıkladılar.

Yeni Şafak
00:00 - 19/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 20:35 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Salı günü ABD'ye yapılan saldırılar, birçok şirketin yeni ve pahalı reklam kampanyalarını ertelemesine neden olurken, birçok reklam ise durduruldu. Durdurulan reklamlardan biri, arka planda Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin gözüktüğü yeni 'Jeep Liberty' reklamı oldu.



Otomotiv şirketi Daimler-Chrysler'in, yeni reklam kampanyasında Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri yer alıyordu. Reklamlarını değiştirmek zorunda kalan Chrysler'in yeni reklamında, artık sadece su yer alacak.



Gelecek endişesi


Coca Cola ve Pepsi, yeni reklam kampanyalarını durdururken, yakın gelecekte hiç bir ürünleri için reklam yayınlamayacaklarını açıkladılar.



Tüketici ürünleri devi Unilever ise, bazı halkla ilişkiler kampanyalarını durdurduğunu açıkladı. Uzmanlar ise, reklam ve medya sektörünün geleceği için endişeli.



17 Ağustos'ta biz de yapmıştık


Coca Cola Türkiye Halkla İlişkiler Direktörü Gürtay Kıpçak, Coca Cola'nın reklam durdurma kararının Türkiye ve Avrupa'yı kapsamadığını söyledi. Kararın sadece ABD'deki reklamlarla ilgili olduğunu ifade eden Kıpçak, şirketin kararının halen sürmekte olan reklamları kapsadığını belirtti.Kıpçak, "Aynı şeyi 17 Ağustos 1999 depremi sırasında biz de Türkiye'de yapmıştık. 3 aya yakın bir süre reklamlarımızı çekmiştik. Sonra yeniden başlatmıştık" dedi.


#Coca Cola
#Pepsi
#ABD
#Terör saldırısı
23 yıl önce