|

Çocuklarım iki zeytin için ağladı

Ayşe Temur isimli bir kadın esnafı dolaşan ATO Başkanı Aygün'ün yanına yaklaşarak, "Çocuklarım iki zeytin için ağladı. Artık ekmeğimizi, ellemesinler" diye bağırdı.

Yeni Şafak
01:00 - 10/11/2001 Cumartesi
Güncelleme: 14:52 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------Ayşe Temur isimli bir kadın esnafı dolaşan ATO Başkanı Aygün'ün yanına yaklaşarak, ". Artık ekmeğimizi, ellemesinler" diye bağırdı. ----------------------- spot -------------------------

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, "Başbakanlık demir parmaklıklar arasında kalmış, halk başbakanlığa giremiyor" dedi. ATO Başkanı Sinan Aygün, Ulus Hali'nde esnaf ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

2002 yılında esnafın tek bir ek vergi vermeye takati kalmadığını belirten Aygün, konuşması devam ederken, kendisini dinleyenler arasında bulunan iki kadının yüksek sesle hükümeti eleştirdikleri görüldü.

Kadınlardan birinin elindeki küçük bir poşeti göstererek, "Bunu 15 milyona doldurdum'' diye bağırdığı duyulurken, Ayşe Temur isimli bir kadın da Aygün'ün yanına yaklaşarak, "Milletvekili çocukları iki zeytin için hiç ağladı mı? Oğlum askerde. Kızım 200 milyon lira alıyor. Artık ekmeğimizi, kömürümüzü, odunumuzu ellemesinler. Çocuk gibi çıkıp kavga etmesinler'' diye bağırdığı dikkat çekti.

Ninenin kuyruk çilesi

Temur'un bu sözleri hal esnafı tarafından alkışlanırken, 73 yaşındaki bir ninenin saatlerce halk ekmek kuyruğunda beklediğini Aygün'e alçak bir sesle şikayet etmesi çevredekileri hüzünlendirdi.

Türkiye'de hiçkimsenin hayatından memnun olmadığını belirten Aygün, çarşı ve pazardaki enflasyonun yüzde 100'lerin üzerinde olduğunu DİE'nin açıkladığı enflasyon rakamları ile halkı kandırdığını, memur ve işçiye de bu açıklanan rakamlara göre zam verildiğini söyledi.

Aygün, şöyle dedi: "Hep büyük firmalar kurtarılacaksa kasap, manav ne olacak. Başbakanlık demir parmaklıklar içinde kalmış. Halk Başbakanlığa gidemiyor. Halktan uzak bir hükümet ülkeyi bu duruma getirdi''


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce