|

Cuma hutbesinde TL'ye dönüş çağrısı

Diyanet'in hazırladığı ve bugün camilerde okunacak hutbede, "Paramızı dolara, marka, dövize değil, üretime yönlendirmeliyiz" çağrısı yapılacak.

Yeni Şafak
23:00 - 30/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 14:44 - 16/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Alışverişin dövizle değil, Türk Lirası ile yapılmasına yönelik çabalara, Diyanet İşleri Başkanlığı da katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, internet web sayfasında yayımlanan ve bugün ülke genelindeki camilerde okutulacak hutbesinde, cemaate döviz almayın çağrısı yapılacak



TL'ye gereken değerin verilmesi istenilen hutbede, tüketim toplumu olmanın zararlarına değinilerek, "Ürettiğinden fazlasını tüketen hem de borç alarak tüketen değil, üreten insanlar olmalıyız, paramızı dolara, marka, dövize değil, üretime yönlendirmeliyiz" denilecek. Huzur ve huşu içinde ibadet etmenin bile ekonomik hayat ile yakından ilgili olduğu ifade edilen hutbede, ekonomik sorunlar içerisinde kıvranan ve ezilen insanların, huzurlu bir manevi hayat sürmelerinin zor olduğuna dikkat çekiliyor. Hutbede, toplumun, istikrarlı bir hayata kavuşması için, dinen herkesin üzerine düşeni yapmak ile yükümlü olduğu da vurgulanıyor.



IMF'den kampanya'ya destek


Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Dış İlişkiler Direktörü Tom Dawson, Türkiye'deki son ekonomik gelişmeleri ''cesaret verici'' olarak nitelerken, "Bu trend devam ederse Türk ekonomisi yoluna girecek" dedi.



Dawson, Washington'daki IMF Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ''Türk yetkililerinin yatırımcı güvenini sağlamaya yönelik bir yaklaşımı sürdürmesi doğal'' dedi.


#Cuma hutbesi
#TL
#IMF
#Dolar
#Mark
#Döviz
23 yıl önce