|

Dolar haftaya böyle başladı

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde attığı adımlar ve Londra'da yabancı yatırımcılar ile gerçekleştirilen toplantıların TCMB'ye olan güveni tazelemesiyle düşüş trendine girmişti. Peki dolar haftaya nasıl başladı? Dolar kaç lira, euro kaç lira?

Yeni Şafak
11:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:31 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Piyasalar açısından bugünün en önemli konularından biri ise enflasyon rakamları olacak.
Piyasalar açısından bugünün en önemli konularından biri ise enflasyon rakamları olacak.

Bankacılar perşembe gününden bu yana piyasada Fitch'in bir not indirimi yapabileceğine dair söylentilerin dolaştığı belirtirken, Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem de, TRT Haber televizyonunun canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, "Dün not indirimi konusunda spekülasyon oldu... Olsa da yatırım yapılabilir notun daha da altına inmenin (piyasalara) bir etkisi olacağını düşünmüyorum" dedi.

Para politikası ile ilgili endişelerin büyük ölçüde giderildiğini belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de "Dolar kurunun şu an kontrol altında olduğunu da" ifade etti

DOLAR KAÇ LİRA?

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde attığı adımlar ve Londra'da yabancı yatırımcılar ile gerçekleştirilen toplantıların TCMB'ye olan güveni tazelemesiyle 4.9290 seviyesindeki tarihi zirvesinden yönünü aşağı çevirmiş, 4.45 seviyesinin altına kadar gerilemişti.

Bugüne bakıldığında cuma günkü seviyelerin korunduğu görülüyor. Dolar kuru 4.6348 TL seviyelerinde bulunurken, euro ise 5.4224 TL seviyelerinde.

Piyasalar açısından bugünün en önemli konularından biri ise enflasyon rakamları olacak. TÜİK, mayıs ayı enflasyon rakamlarını bugün saat 10.00'da açıklayacak.

#Dolar
#Döviz
#Piyasalar
#Euro
6 yıl önce