
Dış ve iç piyasalarda euro karşısında değer kaybeden ABD doları geçen yılki seviyesine kadar geriledi. Borsa yerinde sayarken faizlerdeki iniş sürdü.
ABD'de son 4 yılın en düşük seviyesinde seyreden ve Türkiye'de de TL karşısında değer kaybetmeye devam eden doların satış fiyatı, 1 yıl önceki seviyelerine geriledi.
Kapalıçarşı'da 1 milyon 436 bin lira satış fiyatıyla güne başlayan dolar düşüşünü sürdürdü ve 1 milyon 423 bin lira seviyelerine geldi. Akşam kapanışta dolar 1 milyon 425 milyon liradan kapandı. Doların bu seviyesi, geçen yılın aynı dönemindeki fiyata denk geliyor. Doların 30 Mayıs 2002 tarihinde serbest piyasada 1 milyon 428 bin liraya satılıyordu.
12 Mayıs 2003'te alım yönünde piyasaya müdahalede bulunan Merkez Bankası'nın, 21 Mayıs Çarşamba günkü müdahalesinin ardından İstanbul serbest piyasada döviz fiyatları yükselmişti.
Güne kararsız bir başlangıç yapan Borsa ise, 10 bin 400 puanın üzerinde tutunmaya çalıştı. Endeks dün günü yüzde 0,22 oranında değer kaybıyla 11 bin 381 puandan tamamladı. Para girişinin arttığı Borsa'da 11 bin 600 puanda önemli bir direnç bulunuyor.
----------------- imza------------------
----------------- imza------------------






