|

Duster parasının hakkını verecek

Türkiye’nin en çok satan 4X4’ü Dacia Duster yenilenen yüzü ve teknolojisiyle parasının hakkını verecek. Dacia Duster'in 70 bin 900 liradan başlayan fiyatıyla son model teknolojik donanımlara sahip olduğunu söyleyen Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Türkiye’de Duster’a binip de keyif almayacak bir insan olamaz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:26 - 12/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Dacia Duster’ın İzmir Alaçatı lansmanında yaptığı konuşmada, 2017’nin iyi geçtiğini belirtti. Çağdaş, Duster EDC ile otomatik vites pazarına iddialı bir giriş yaptıklarını, diğer modellerin de olumlu katkısıyla yüzde 5,1 pazar payı elde ettiklerini ve marka sıralamasında 2 basamak birden yükselerek 6’ıncı sırada yer aldıklarını söyledi. Dacia’nın Duster ile Türkiye’de son 5 yılın 4x4 otomobil lideri olduğunu aktaran Çağdaş, elde ettikleri satış performansıyla Romanya, Fas ve Cezayir gibi yüksek pazar payına sahip ülkeleri geride bırakarak Dacia’nın en büyük 5’inci pazarı olarak konumlandıklarını ifade etti.

12 İLDE BİRİNCİLİK GETİRDİ

Renault Grubu’nun Dacia markasını bütün dünyada motive ettiğini, Türkiye’de de kendilerinin çok sevildiğini anlatan Çağdaş, markanın fayda-maliyet oranı en yüksek araç grubunda olduğunu söyledi. Dacia ile bütün segmentlerde hem teknolojiyi hem kaliteyi hem konforu en uygun fiyatla tüketiciye sunduklarını dile getiren Çağdaş, “Dacia çok önem verdiğimiz ve geleceğine güvendiğimiz bir marka. Duster bu markanın omurgasını teşkil ediyor. Bugüne kadar dünyada 2,3 milyon, Türkiye’de 93 bin adet satıldı. Bu model sayesinde Türkiye’de 2017 yılında diğer Dacia modellerini de satarak 12 ilde birinci olduk” ifadelerini kullandı.

ARAÇ SAHİPLİĞİ DÜŞÜK SEVİYEDE

Türkiye’de araç sahipliğinin hala çok düşük olduğuna işaret eden Çağdaş, doyurulması gereken araç talebi düşünüldüğünde Dacia’nın çok önemli bir boşluğu doldurabilecek gücünün haiz olduğunu dile getirdi. Çağdaş, Duster’ın da çok inandığı bir model olduğunu belirterek, DNA’sı aynı kalmak şartıyla dış tasarımında ciddi bir değişim yaşanan aracın, ses yalıtımından teknolojik özelliklere, malzeme kalitesinden sürüş konforuna kadar tüketicinin istediği özellikleri içerdiğini ifade etti. Berk Çağdaş, “Bana göre Türkiye’de Duster’a binip de keyif almayacak, bir 4X4, bir 4X2 SUV’den beklentilerini karşılayamayacak bir insan olamaz. Bu anlamda bizim çok büyük gelecek beklediğimiz bir model” diye konuştu.

Türkiye’de C-SUV segmentinin büyüdüğüne dikkati çeken Çağdaş, bu segmentte de 4X4’ün maliyet olarak bir miktar daha yüksek olmasından dolayı 4X2’nin önde gittiğini aktardı.

HEDEFİMİZ SEVİLEN
MARKA OLMAK

Çağdaş, Türkiye’de araç satışlarını artırarak toplam pazarda lider olduklarını, bunu sadece araç satarak değil, müşteri memnuniyetini yukarı çekerek, kalite ve imajı yükselterek, bayi karlılığını artırarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Berk Çağdaş, şöyle devam etti: “Renault ve Dacia ayırmadan söylüyorum; benim kişisel hedeflerimden biri bu markayı bir ‘love’ marka haline getirmek. 2017 bizim için bir başlangıçtı. Bir noktaya gelmek zordur, orada durmak daha zordur. Biz şimdi daha zor olan kısmı yapacağız, sürdürülebilir olacağız.”

1 MART'TA SATIŞTA

1 Mart 2018’de satışa sunulacak yeni Dacia Duster’ın 4x2 ve 4x4 versiyonları bulunuyor. Otomobilin ekipmanları arasında otomatik klima, otomatik yanan farlar, 360 derece kamera, eller serbest Dacia kart sistemi, perde hava yastıkları, elektrik takviyeli direksiyon, kör nokta uyarı sistemi, 4x4 bilgilendirme ekranı, bel destek ayarlı yeni koltuklar ve yokuş iniş destek sistemi yer alıyor. Duster’ın başlangıç fiyatının 70 bin 900 lira olduğunu söyleyen Dacia Türkiye Marka Yöneticisi Serhat Güngör de eski fiyatlar yeni fiyatlar arasında 3 ile 7 bin lira arasında fiyat farkı olduğunu belirtti.

100'ünü NETTEN satacak

Duster'da dijitalleşen teknolojileri satın alma gücü ile bir araya getirdiklerini anlatan Berk Çağdaş, şunları kaydetti: “İlk defa bu markamızda e-ticarete başlıyoruz. 100 araçla bir pilot çalışma yapıyoruz. 100 müşterimiz bu aracı internet ortamından siparişle aracı konfigüre edip teslim alacak. Bu araç piyasaya 1 Mart’ta çıkacak ama bu tarihten önce müşterilerimize internetten sipariş ettikleri araçlarını İstanbul Park’ta teslim edeceğiz. Bu uygulama Türkiye’de bir ilk olacak nitelikte."


#​Türkiye
#Berk Çağdaş
#Duster
#İstanbul Park
6 yıl önce