|

Eczacıbaşı’ndan Sinop YBO için hijyenik yenileme

Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, Sinop Boyabat YBO yenilendi. Çalışma ile okulda derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam bin 215 metrekarelik alan, VitrA ve Artema’nın ürünleriyle donatıldı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 21:28 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Eczacıbaşı Topluluğu'nun, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle Yatılı Bölge Ortaokulları'nın (YBO) fiziksel koşullarını iyileştirmek hedefiyle yürüttüğü 'Eczacıbaşı Hijyen Projesi' kapsamında bir okul daha yenilendi. Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO, proje kapsamında yenilenen son okul oldu. Okulun tesisat altyapısının MEB tarafından onarılmasının ardından, derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam bin 215 metrekarelik alan, VitrA ve Artema'nın ürünleriyle yenilendi. Sağlıklı bir okula kavuşan Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO öğrencilerinin sevincini paylaşmak üzere bir tören düzenlendi. Törene, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah ve yerel yöneticiler katıldı.



SAĞLIKLI EĞİTİM HER ÇOCUĞUN HAKKI


Törende bir konuşma yapan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, çocukların sağlıklı, temiz, modern ortamlarda yaşamalarının ve eğitim görmelerinin en doğal hakları olduğunu söyledi. Eczacıbaşı, 2007 yılından bu yana devam eden Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, öğrencilerin kullandığı banyo ve tuvaletlerde fiziksel koşulların iyileştirilmesine özen gösterdiklerini dile getirdi. Eczacıbaşı,“Proje kapsamında okula kazandırılan müzik odasının, öğrencilerimizin yeni beceriler kazanmalarına, hayata ve geleceğe farklı bir pencereden bakmalarına katkı sağlayacağını umuyoruz” diye konuştu.



Öğrencilere Neslihan sürprizi






Sinop'ta düzenlenen program kapsamında spor ve sanat dallarındaki başarılarıyla dikkat çeken Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO'da öğrencileri bir de sürpriz bekliyordu. Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Neslihan Demir Güler ve diğer oyuncular, voleybolda çok sayıda il birinciliğine sahip öğrencilerle maç yapmak üzere Sinop'a geldi. Öğrencilerin kıyasıya rekabet ettiği maçta skor 14-14 iken, hakem iki tarafı da kazanan ilan ederek maçı bitirdi.



60 YBO hedefte





Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, 2020 yılına kadar toplam 60 YBO'nun yenilenmesi hedefleniyor. Proje kapsamında 2015 sonuna kadar toplam 48 ilde 226 okulun 76 bin YBO öğrencisine Selpak kişisel hijyen eğitimi verildi. Proje ile okulların tesisat altyapısının MEB tarafından onarılmasının ardından, derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan alanlar yenileniyor. Ayrıca okuldaki tuvalet ve banyolar için temizlik kağıdı desteğinde bulunuluyor.






#Eczacıbaşı
#YBO
#Sinop Boyabat
8 yıl önce