|

Emekli ikramiyesi 7-8 Haziran’da

Yaklaşık 13 milyon emekli Ramazan Bayramı öncesi alacağı bin liralık ikramiyenin sevincini yaşarken, ödemenin yapılacağı tarih de netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bağkur ve Emekli Sandığı ikramiyelerinin 7 Haziran’da, SGK ikramiyelerinin 8 Haziran’da ödeneceğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:19 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Milyonlarca emeklinin beklediği tarih netleşti
Milyonlarca emeklinin beklediği tarih netleşti

Yaklaşık 13 milyon emekli Ramazan Bayramı öncesi verilecek ikramiyenin mutluluğunu yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ın müjdelediği düzenlemenin ödeme tarihi netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, dün emeklilerin maaş ve ikramiyelerinin bayramdan önce yatacağını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşları daha da rahatlatmak adına, hem emekli maaşlarının ödemelerini hem ikramiyeleri bir önceki hafta yapmaya karar verdiklerini söyledi.

SSK VE BAĞKUR İÇİN 11-12-13 HAZİRAN

Bakan Sarıeroğlu, "Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin ikramiyelerini, 7 Haziran 2018'de ödeyeceğiz. SSK emeklilerimizin ikramiyelerini de 8 Haziran 2018 tarihinde ödeyeceğiz. Emekli Sandığı emeklilerimizin maaşları ayın 1'i ile 5'i arasında, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarımızı da 11-12-13 Haziran tarihlerinde ödemelerini gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.


İŞSİZLİK ÖDEMESİ BAYRAMDAN SONRA

Jülide Sarıeroğlu ayrıca, milletvekili adayı olarak gösterildiği Adana'da TV net'e özel açıklamalarda bulundu. "12.3 milyon emeklimize, SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı Ramazan Bayramlarında ve Kurban Bayramlarında bundan sonra sürekli olarak uygulanacak yeni bir çalışmayı başlattık" diyen Bakan Sarıeroğlu, "Bir de işsizlik sigortasından yaptığımız işsizlik ödememiz var, onu da inşallah bayramdan önceki hafta içerisinde yapmış olacağız, oradaki kardeşlerimize de duyurmuş olayım" müjdesini verdi.

81 İL’E 146 PROJE

Türkiye'nin 24 Haziran seçimlerinden sonra yoluna güçlenerek devam edeceğini belirten Bakan, "Beyannamemizde 81 ilimizle ilgili 146 tane projemiz var. Diğer taraftan çalışma hayatından eğitime, sağlığa tüm alanlara ilişkin bundan sonraki dönemde ortaya koyacağımız bakış açısı, oluşturacağımız politikalar yer alıyor. Hazırladığımız beyanname bir vizyon belgesi niteliğinde, çünkü 24 Haziran ülkemiz açısından önemli bir dönüm noktası niteliğinde" değerlendirmesinde bulundu. Bakan, ayrıca Türkiye ekonomisinin güçlü büyümesini istikrarlı bir siyasal ortamda daha da geliştireceğini belirterek AK Parti döneminde verilen ekonomik başarılara dikkat çekti.

  • ADANA’YA DA MİLLET BAHÇESİ
  • Adana’ya 41 milyar yatırım yapıldığını belirten Sarıeroğlu şu bilgileri verdi: “Güney Seyhan da oraya 150 yatak kapasiteli yeni bir hastane projemiz var. Adana da millet bahçesinin kurulacağı illerimizden birisi. Bugün (dün) Sanayi Odamızla istihdamla ilgili bir ofisimizin açılışını yaptık. İş gücümüz azmiyle, alın teriyle Adana’nın gelişmesine katkı sağlayacaktır. Kamu yönetimimizin bu enerjisiyle bu konuda güçlü bir hamle yapma arzusundayız.”

‘KARARI MİLLET VERECEK’

Adanalıların Cumhur ittifakına bakış açısını değerlendiren Sarıeroğlu şunları söyledi: “Adana güçlü bir destek verecek. Bize yönelik ilgisi ve teveccühle emarelerini gösteriyor. Vatandaşlarımızın, milletimizin doğru kararlar vereceğine inanıyorum. Öte yandan milletimizin kafası net diye görüyorum ben. Bugüne kadar her dönemde Türkiye’nin önünü açıcı kararları milletimiz vermiştir bunun geçmişte çok örneğini yaşadık.”

Şahlanma için tarihi fırsat

Bakan Sarıeroğlu, son dönemde döviz kurunda yaşanan spekülatif hareketliliği de değerlendirdi. Ekonomik göstergelerde ciddi bir sorun olmadığı halde birden ortaya çıkan dövizdeki artışa ilişkin Sarıeroğlu ülkenin ekonomik büyümesine dikkat çekerek şunları söyledi: “İstihdam ve ihracat yanında kapasite kullanım oranları da artıyor. Bir gece vakti döviz kurlarıyla ilgili hareketlilik yaşanıyor. Milletimizin bunları çok iyi okuduğunu düşünüyoruz. 24 Haziran Türkiye’nin şahlanması için önemli bir tarihi fırsat. Vatandaşlarımız da güçlü Meclis, hükümet ve güçlü cumhurbaşkanı modeliyle güçlü Türkiye yolunda ilerleyeceğimizi görüyor ve biliyorlar. Halkımız bu yönde de iradelerini ortaya koyacaktır..”

#Emekli ikramiyesi
#Bayram
#Ekonomi
6 yıl önce