|

Emekliye 2 kez ikramiye

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü KamuPersoneli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına çevrilmişti. Bayram ikramiyesi isteyen memurların ve emeklilerin heyecanla beklediği toplantı yapıldı. Emekli ve memurların merakı bayram ikramiyesi konusunda. Emekliye Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenecek mi?

Yeni Şafak
15:31 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:42 - 31/03/2018 Cumartesi
Diğer
Eğer anlaşma sağlanırsa, memurlara ve memur emeklilerine yılda 2 kez ikramiye dönemi başlayacak.
Eğer anlaşma sağlanırsa, memurlara ve memur emeklilerine yılda 2 kez ikramiye dönemi başlayacak.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali
Yalçın konuşmasında, Kasım ayındaki KPDK toplantısı sonrası oluşturulan Alt Komisyonca belirlenen konuları sıralayarak, "4/C’lilerin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi, Memurların kadro derece sınırlandırmalarının kaldırılması, Farklı statülerde görev yapan personelin izinlerinin eşitlenmesi, Ek göstergelere ilişkin sorunların giderilmesi, Ek ödeme kaynaklı sorunların giderilmesi, Kadın kamu görevlilerine ilişkin düzenlemeler, Kamuya personel alım sisteminde karşılaşılan sorunların giderilmesi, Kamuda esnek çalışma, Fiili hizmet zammı kapsamının genişletilmesi, Emekli ikramiyesine ve maaşına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi, olarak belirlenmiştir. Yukarıda saydığımız konu başlıklarından yalnızca 4/C’li personelin statüsüne ilişkin bir düzenleme hayat bulmuş, ancak geçiş yapacak personele yönelik henüz bir uygulama düzenlemesi ortaya konulmamıştır" açıklamasını yaptı.

EMEKLİYE RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ

Toplantıda karara bağlanması beklenen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi konusunda Memur- Sen, toplu sözleşme masasında ikramiye tutarının 'en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) 2 katı tutarında' olmasını istemişti. Bu rakam, toplu sözleşme döneminde bin 951 liraya tekabül ediyordu. Şimdi ise 2 bin 62 liraya denk geliyor.

EMEKLİYE YILDA 2 KEZ İKRAMİYE

Eğer anlaşma sağlanırsa, memurlara ve memur emeklilerine yılda 2 kez ikramiye dönemi başlayacak. Bu, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ikramiye yolunu açabilecek. Çünkü Memur-Sen'in daha önce memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ramazan ve Kurban bayramlarında 1'er maaş ikramiye verilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği yetkilileri, "İkramiye memur emeklileriyle başlayıp işçi ve Bağ- Kur emeklilerine de yaygınlaştırılabilir. Bir kararnameyle düzenleme yapılabilir. Yılda 2 defa bayramlarda bir maaş tutarında ikramiye uygun olur düşüncesindeyiz" demişti.

Hem memurlar hem de emekliler, toplu sözleşme gündemine de taşınan dini bayram ikramiyesi taleplerinin toplantıda ele alınmasını ve karara bağlanmasını istiyor. Eğer bayram ikramiyesinde uzlaşma sağlanırsa, memurlar ve memur emeklileri yılda 2 kez bayram ikramiyesi alabilecek. Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi ödenecek ikramiye ile ek gelir sağlanacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN 2 FARKLI FORMÜL

İkramiye için verilecek kararı, memur emeklileri kadar SSK ve Bağ-Kur emeklileri de heyecanla bekliyor. Çünkü uzlaşma sağlanırsa, ikramiyenin SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağı düşünülüyor. Memur- Sen'in toplu sözleşmeye ikramiyenin tutarı konusunda taşıdığı talep 2 bin 62 liraya denk geliyor. Bu talep kabul edilirse de her yıl 2 bayramda ödenecek tutar 4 bin 124 lirayı bulacak. Ancak tutar, anlaşmaya bağlı olarak değişebilecek. Bir seçenek de ikramiyenin maaş tutarında olması. Bu durumda da memurlar ve emekliler yılda 2 maaş ikramiye alabilecek.

#Emekli
#Ramazan Bayramı
#İkramiye
#Bayram ikramiyesi
6 yıl önce