|

Erçel: TL'den sıfıratmak hayalim

Stand-by anlaşmasının ilk yedi aylık değerlendirmesini New York'ta yapan Gazi Erçel, şartlar oluştuğunda sıfırların mutlaka atılacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 23/08/2000 Çarşamba
Güncelleme: 10:53 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


Erçel: TL'den sıfır atmak hayalim
S P O T

Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, "Türk lirasından sıfır atmakta acele etmediklerini, ancak bu konuda kararlı olduklarını" söyledi. Erçel, IMF ile imzalanan stand-by anlaşmasının ilk yedi aylık değerlendirmesini New York Plaza otelinde yaptı. Konuşmasından sonra soruları cevaplandıran Gazi Erçel, "Önce enflasyon yeterince düşmeli. Ancak her şeye rağmen liradan sıfır atmak benim ve Merkez Bankası'nın hayalidir."

TL Euro'ya bağlanacak

Gazi Erçel konuşmasında Türk lirasının gelecekte Euro'ya sıkı biçimde bağlanacağını da belirtti ve "bunda şüphe yok" dedi. TL halen 1 dolar ve 0,77 Euro'dan oluşan bir sepete endekslenmiş bulunuyor. Erçel konuşmasında "hükümetin uygulamakta olduğu eflasyonla mücadele programının amacının, Türkiye'yi AB üyeliğine hazırlamak olduğunu" bir kez daha vurguladı.

Gazi Erçel, Amerikalı işadamı George Soros ile arasındaki anlaşmazlığın, Soros'un kendisinden özür dilemesiyle kapandığını söyledi. Dün New York'ta yatırımcılar ve bankacılarla sabahtan akşama kadar sürecek bir dizi yoğun temasta bulunacağını belirten Erçel, çarşamba günü de (bugün) Wyoming'e giderek Kansas City federal bankasının yıllık toplantılarına katılacağını belirtti.

Türk basını Cottarelli'yi şaşırttı

IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, "Yaşanan petrol şokuna rağmen Türkiye'nin son altı aylık dönemde enflasyonu düşük tutmayı başardığını" söyledi. Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in New York Plaza otelde verdiği konferansa katılan Cottarelli, görevden ayrılacağı yolunda Türk basınında çıkan haberlere ise çok şaşırdı. Bir gazetecinin, "Neden görevi bırakıyorsunuz?" tarzındaki sorusu karşısında hayretini gizleyemeyen Cottarelli önce soruyu yanlış anladığını zannetti. Cottarelli, "Görevden ayrıldığım falan yok. Washington'da görevime devam ediyorum" şeklinde konuştu. --------------------------------------------------------------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce