|

Erdemir, görücüye çıkıyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, dünyada çelik üretimi yapan 39 firmanın temsilcilerini Erdemir özelleştirmesi konusundaki görüşünü almak üzere İstanbul'a çağırdı.

Yeni Şafak
01:00 - 7/12/2004 الثلاثاء
Güncelleme: 10:48 - 22/06/2017 الخميس
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Özelleştirme İdaresi (ÖİB), Borsa'nın lokomotif şirketlerinden olan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nı da görücüye çıkarıyor. Dünyadaki 39 demir çelik üreticisi, Erdemir özelleştirmesi konusundaki görüşlerini belirtmek üzere İstanbul'a davet edildi. Söz konusu firmalara davet mektubu gönderilirken belirli bir üretim kapasitesinin üstündeki üreticilerin seçildiği ifade ediliyor.

Blok satış gündemde

Edinilen bilgiye göre, halen yüzde 46,12'lik bölümü Özelleştirme İdaresi'nin elinde bulunan Erdemir için, yeteri kadar derinliği bulunması nedeniyle, yeni bir halka arzın güç olacağı ifade ediliyor. Bu nedenle Erdemir'in ÖİB'nin elinde bulunan hisselerinin blok olarak satışı öngörülüyor.

Görüşmeler bu hafta yapılacak
Bunun için öncelikle dünya piyasasındaki üreticilerin görüşlerinin alınması için 39 demir çelik üreticisi firmaya davet mektubu gönderildi ve bu firmaların temsilcileri bu hafta için İstanbul'da olmak üzere davet edildi. Erdemir özelleştirmesinin danışman firmaları tarafından düzenlenen organizasyona henüz kaç firmanın katılacağı kesinleşmedi. Söz konusu firmaların sektöre ve Erdemir'e ilişkin görüşlerinin alınacağı toplantılar sırasında, Türk tarafının görüşlerinin de piyasa aktörlerine aktarılacağı ifade ediliyor. Toplantılarda ÖİB yetkililerinin bulunmayacağı, sadece danışman firma temsilcilerinin yer alacağı vurgulanıyor. Erdemir'in blok satışı için öncelikle bir piyasa araştırması yapılması ve bu toplantılarda piyasa oyuncularından alınacak görüşler doğrultusunda ihale şartnamesine son şeklinin verilmesi hedefleniyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل