|

Fiat, Grande Punto ile yeni bir döneme giriyor

Kuş markaları ile imajı eskiyen Fiat, Avrupa'da ilk üç ayda 100 bin sipariş alan yeni modeli Grande Punto ile Türkiye pazarında

Yeni Şafak
01:00 - 16/02/2006 Perşembe
Güncelleme: 12:38 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Fiat'ın Avrupa'da ilk 3 ayda 100 bin sipariş alan yeni otomobil modeli Grande Punto, Türkiye pazarına da iddialı giriyor. Fiat Marka Direktörü Luca Demeo, kuş markalarıyla Türkiye'de imajı sarsılan Tofaş'ın, Avrupa'da ise iki yıl öncesinde neredeyse kepenk indirme noktasına gelen Fiat'ın Grand Punto ile yeniden döndüğünü ve intikam aldığını söyledi.

Yeni otomobilin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Alfredo Altavilla da, İtalya'da geçtiğimiz Eylül ayında satışa sunulan Grande Punto'nun, Türkiye'de beklenilenin altında, 21 bin 900 YTL'den başlayan fiyatlarla satılacağını söyledi. Altavilla, benzinli 5 kapılı Grande Punto'nun 22 bin 900 YTL ile 27 bin 900 YTL, dizel motorlu Grande Punto'nun fiyatının ise 26 bin 400 YTL ile 31 bin 400 YTL arasında satışa sunulacağını bildirdi.

D200'E TÜRKÇE İSİM ARANIYOR

Altavilla, Türkiye'de üretilecek ve Türkçe isim verilecek D200 kod adını taşıyan otomobil konusunda gelişmeler olduğunu, giderek daha fazla isim teklifi ve önerisi aldıklarını anlattı.

"HEDEF KİTLE GENÇLER"

Fiat Marka Direktörü Luca Demeo da Türkiye'nin genç nüfusuyla Grande Punto için önemli bir pazar olacağını belirterek, "Bu araçla pazarda çok sıkı bir oyuncu olmaya karar verdik" dedi.

'Clio ciddi bir rakip ama biz de öyleyiz'

Tofaş CEO'su Altavilla, bir gazetecinin Renault'un en büyük rakipleri olduğunu hatırlatarak, Clio modeli ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine, şunları söyledi: "Renault'a saygı duyuyorum. Clio'nun bizim için ciddi rakip olduğunun farkındayım. Ancak herhangi bir aşağılık kompleksimiz yok. Grande Punto rekabet için bütün özelliklere sahip bir otomobil." Altavilla, ucuz modellere ilişkin bir başka soru üzerine, "Ucuz Albea diye bir şey yok. Yeni bir araç üreteceğiz. Bizim için önemli bir proje. Bu sayede biz Türkiye'deki bu pazarda yerimizi alacağız. Bu pazardan pay almaya çalışmamak delilik olurdu" şeklinde konuştu.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce