|

Dünyanın 'gözü' İstanbul'da

Yeni Şafak
00:00 - 28/08/2005 Pazar
Güncelleme: 16:54 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Karadeniz Oftalmoloji (göz bilimi) Derneği'nin 3'üncü kongresi İstanbul Swiss Otel'de başladı. Kongre bugün sona erecek. 2002 yılında Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, Prof. Dr. Baha Toygar ve Gürcistan'dan Prof. Dr. Merab Dvali önderliğinde kurulan ve Gürcistan Tiflis'te tüzel kişilik kazanan dernek göz sağlığı seminerleriyle Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerde konuya dikkat çekiyor.

Kongreye, Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin dışında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Yunanistan, Türkiye, Hindistan ve Rusya'dan 200'e yakın uzman katılıyor. Kongrede ağırlıklı olarak katarakt ve refraktif (göz bozukluklarının düzeltilmesi) konularının işlendiğini söyleyen Karadeniz Oftalmoloji Derneği Başkan'ı Mahmut Kaşkaloğlu: ''2002 yılında kurduğumuz dernek, bugün her biri alanında uzman doktorlardan oluşan 6 ülkeden 300'e yakın üyeye ulaştı. Küreselleşen dünya'da Türkiye olarak göz sağlığı konusundaki çalışmalarımızı diğer ülkelerle paylaşarak kılavuzluk ediyoruz. Böylece üye ülkelerde göz sağlığında kalite çıtasını yükseltiyoruz" dedi.

Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerde 300 milyon nüfus, 15 bin göz doktoru olduğunu sözlerine ekleyen Karadeniz Oftalmoloji (göz bilimi) Derneği Başkanı Kaşkaloğlu üye ülkelerle doktor değişim programlarıyla genç göz doktorlarına farklı ülkelerde uygulama imkanı tanıyarak donanımlı doktorların yetişmesine kaynaklık ediyoruz bilgisini verdi


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce