|

Güvenlik şirketleriTürkiye'ye yöneldi

Alman zırhlı araç ve güvenlik teknolojileri şirketi Stoof, Polonya'ya yapmayı düşündüğü 40 milyon euroluk üretim üssünü Türkiye'de kurma kararı aldı.

Yeni Şafak
01:00 - 4/03/2005 Cuma
Güncelleme: 12:16 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Güvenlik şirketleri Türkiye'ye yöneldi
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ / İSTANBUL


    Şahıs ve şirketlerin silahlı, resmi kıyafetli ve polis gibi yetkili güvenlik personeli kullanabilmesine imkan tanıyan 5188 sayılı yasa, Türkiye'yi özel güvenlik hizmeti veren şirketlerin gözdesi yaptı. Alman zırhlı araç ve güvenlik teknolojileri şirketi Stoof İnternational, Polonya'ya yapmayı düşündüğü 40 milyon euroluk üretim üssünü, yasanın çıkması üzerine Türkiye'de güvenlik hizmetleri veren Türk Kötter ile birlikte İstanbul'da kurma kararı aldı.
    Yatırım hakkında bilgi vermek amacıyla Alman Konsolosluğu'nda basın toplantısı düzenleyen Stoof İnternational Genel Müdürü Fred Stoof, ürettikleri zırhlı araçların tamamına yakının özellikle Irak başta olmak üzere Ortadoğu bölgesinde kullanıldığını ve şirketin zırhlı araç üretmediğini, Toyota, BMV, Mercedes gibi sivil araçları orjinal görüntüsünü bozmadan zırhlandırdığını anlattı. Stoof, 5188 sayılı yasadan sonra Türkiye'de bu sektörün hızla gelişeceğine inandıklarını belirtti. Kötter Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Türksoy da hedeflerinin yıllık bin zırhlı araç olduğunu dile getirdi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce