|

Hac ve umre zirvesine yoğun ilgi

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Hac, Umre ve Turizm Hizmetleri Zirvesi dün kapılarını açtı. 450’si yabancı yaklaşık 700 firmanın katılım gösterdiği zirveye ziyaretçiler tarafından da yoğun ilgi gösterildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Friday
Güncelleme: 01:02 - 13/07/2018 Friday
Yeni Şafak
Suudi Arabistan alanda faaliyet gösteren 45 acenta sayısını 700’e çıkarttı.
Suudi Arabistan alanda faaliyet gösteren 45 acenta sayısını 700’e çıkarttı.

Bugün de ziyarete açık olan etkinliğin yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ticaret hacminin oluşturması hedefleniyor. Organizasyon sonrasında sorularımızı yanıtlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İkinci Başkanı Hasan Erdem, zirvenin ilk defa Türkiye’de yapıldığına işaret ederek; bunun sebebinin Suudi Arabistan’nın alanda faaliyet gösteren 45 acenta sayısını 700’e çıkartması olduğunu söyledi.

25 MİLYON TÜRK TURİST KUTSAL TOPRAKLARA

Ülkenin 700 şirkete yetki vermesindeki asıl amacın her yıl Arabistan’a giden 7 milyon hac ve umreci sayısını arttırmak olduğunu belirten Erdem, bu sayıyı 25 milyona çıkarmak istediklerini paylaştı. Arap şirketlerinin bu nedenle Türkiye’de bu organizasyonu gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Erdem, Türkiye’de ise TÜRSAB’a bağlı 10 bin 400 şirket olduğunu hatırlattı. Erdem; “Üyelerimizin yaklaşık bin 100 acentası hac ve umre segmentiyle uğraşıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE TURİST TALEBİNİ ARTIRACAK

Hedeflerinin sadece hac ve umrecileri kutsal topraklara göndermek olmadığına vurgulayan Erdem, şunları kaydetti: “Oradan da tatile gitmek isteyenlerin ülkemizi tercih etmelerini sağlamak istiyoruz. Suudi Arabistanlı turistlerin gelir düzeyi yüksek oluyor.”

  • Zirve yüzde 30’luk artış sağlayacak
  • Gerçekleştirilen etkinlikle hac ve umre adaylarının daha kaliteli hizmet almasını sağladıklarını işaret eden TÜRSAB ikinci başkanı Hasan Erdem; “Bir firma 100 bin kişiye hitap ederken şimdi bir acenta 10 bin kişiye hitap edecek. Bu da beraberinde daha kaliteli bir hizmet getirecek” dedi. Erdem, organizasyonun Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye gelmek isteyenler için yüzde 30’luk bir artış sağlayacağını da bildirdi.
#Hac
#Umre
6 years ago