|

Halıcılardan milli atılım

Makine halısında dünyada söz sahibi olan Güneydoğulu halıcılar, yüzde 80’i ithal edilen ve sektörün en önemli giderlerini oluşturan ham maddeyle makinede millileşmek için harekete geçti.

Haber Merkezi
04:00 - 28/08/2018 Salı
Güncelleme: 00:40 - 28/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan
Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan

Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, bölgenin halıcılık konusunda özellikle son yıllarda çok önemli gelişmeler kaydettiğini ancak sektörün yurt dışı kaynaklı ürünleri milli hale getirmek için çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Makineyi ve ham maddeyi yurt dışından aldıklarını belirten Kaplan, “Gönül ister ki kendi yurdumuzdan ham madde çıkarıp kendi makinemizi üretelim. 2000’li yıllarda kendi makinemizi üretiyorduk ama nasıl olduysa koptuk ve ithalat yapmaya başladık. Bu saatten sonra kendi makinemizi yapmamız için görüşmeler gerçekleştirdik. Sektörümüzdeki millileşme oranını artırmak için neler yapabiliriz diye konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

İLK ETAPTA %10’LUK İYİLEŞME

Şu an sektördeki ham madde ve makinelerin yüzde 80’inin dış kaynaklı olduğunu aktaran Kaplan, “Kısa vadede sektörün en azından yüzde 10’unu daha millileştirmek istiyoruz” dedi.

#Halı
#İhracat
6 yıl önce