|

Hiç boşuna heveslenme

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisini kur üzerinden vurmak için harekete geçen spekülatörleri sert sözlerle eleştirdi. Zeybekci, “Yurt dışına kaçanlar boşuna heveslenmesin. Hepinizin hevesi kursağınızda kalacak” diyerek tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:55 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
​Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin ekonomisiyle büyük ve derinliği olan bir ülke haline geldiğini söyledi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından önceki gün İstanbul'da düzenlenen iftar programında konuşan Bakan Zeybekci, Türkiye'nin artık bir zamanlar bilinmeyen suda kopan fırtınalardan sallanan ekonomi olmadığını vurguladı. Kur üzerinden algı oluşturmaya çalışanları sert bir dile eleştiren Zeybekci, “Yurt dışına kaçmış olan bir gazeteci bozuntusu Türkiye'de kurla ilgili hükümet yada iktidar yada seçimlerle ilgili bağlantı kurmaya çalışıyor. Hiç boşuna heveslenme, senin salyaların akacak, hevesin de kursağında kalacak” diyerek tepki gösterdi.

SPEKÜLATÖRLER ÜMİTLERİNİ KESECEK

Türkiye ile ilgili rakamların ortada olduğunu ifade eden Zeybekci, “24 Haziran yaklaştıkça daha da rahatlayacak. Resim ortaya çıkmaya başladıkça, spekülatörlerin ümitlerini keserek bu işleri bıraktıklarını, belki yavaş yavaş da bize katıldıklarını hep beraber göreceğiz. Siyasetteki son dönemeçten geçerken her türlü spekülasyon, provokasyon, manipülasyonun yapıldığı bir dönemden geçildi” şeklinde konuştu.

  • Destan yazarak büyüdük
  • 15 Temmuz ihanetine rağmen 2016’nın son çeyreğinden itibaren üst üste destansı şekilde rekorlar kırarak büyüyen bir Türkiye olduğuna da işaret eden Zeybekçi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ay, Mayıs dahil olmak üzere, 20 aydan beri ihracatını kesintisiz şekilde artıran, gelecekte de artırmaya devam edecek bir Türkiye’yiz. Bütçe açığı geçen sene yüzde 1,5’la Avrupa’nın tamamından daha iyi durumda bir Türkiye. 2018 Haziran’da yüzde 7,5 civarında bir büyüme rakamı gelecek ve 2018 yılında 169 milyar dolarlık ihracat rakamı ve hedefimizi 172-173 olarak tekrar revize edeceğiz Haziran sonuna doğru, onun da üzerine çıkmayı başaracağız.”

Kurdaki oynaklığın sebebi yok

DEİK Başkanı Nail Olpak da, genel ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Olpak, “Piyasa tabiriyle, dövizdeki zıplama seviyesinde yükselişten bahsediyorum. Bakıyorum, bu denli ani ve bu denli yüksek orandaki bir parite değişimine sebep olacak hangi ani ekonomik kötüleşmeyi yaşadık diye, bir sebep bulamıyorum. Büyüme derseniz, gıpta seviyesinde. Faizler, hep konuştuğumuz, tartıştığımız, şikayet ettiğimiz konu. Sıra geliyor, dış konjonktür ve iç konjonktüre. İhtiyacımız olan şey, hem gidişatın önünü almaya yarayacak önlemleri hızla almak ve bundan sonra alınacak önlemleri de net bir şekilde açıklayarak piyasayı ikna ederek rahatlatmak” dedi.

#Ekonomi
#Nihat Zeybekci
6 yıl önce