|

Hükümet tedbiri elden bırakmıyor

Hükümet, turizmdeki kaybı azaltmak için desteklerini arttırarak sürdürecek. Tarifesiz seferlerle 2017 yılı boyunca A grubu seyahat acentalarına uçak başı 6 bin dolar destek verilecek. 200 yolcu üzerinde kapasiteli uçaklarda bu destek yüzde 30 artırılacak. Trabzon Havalimanı da kapsama alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:36 - 30/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre; Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25.8 azalışla 2.45 milyon kişi oldu. Ocak-Ekim döneminde ise Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 31.35 azalışla 22.7 milyon kişi oldu.



TURİZM DESTEĞİ SÜRECEK


Turizmdeki kayıpları telafi etmek için tedbirleri elden bırakmayan hükümet, 2017'de de turizme yönelik desteğini sürdürecek. Başbakan Binali Yıldırım, son Bakanlar Kurulu toplantısında turizmle ilgili aldıkları destek kararını dün açıkladı. 2017'de kayıpları telefi etmek amacıyla Türkiye'ye turist getirenler için seyahat acentalarına yakıt desteğini görüştüklerini belirten Yıldırım, “Belli alanlarda tarifeli ya da tarifesiz seferlerle 2017 yılı boyunca A grubu seyahat acentalarına uçak başı 6 bin dolar destek verilecek. Eğer uçak 200 yolcu üzerinde kapasiteye sahipse bu destek yüzde 30 artırılacak” dedi. Edinilen bilgiye göre; Trabzon Havalimanı da yakıt desteği kapsamına alındı.



SEKTÖR MEMNUN


Turizm sektörü temsilcileri, sektöre desteğin önümüzdeki yıl da sürdürülmesinden dolayı memnun. Desteği değerlendiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Teşviklerin 2017 yılında da devam ediyor olmasının çok önemli. Fakat bizim buradaki önerimiz, bu desteğin uçak başına değil, kişi başına verilmesi lazım. Doğrudan tur operatörünün getirdiği yolcu başına destek verilse daha etkili sonuçlar alınır" dedi.



TRABZON'A İVME KAZANDIRACAK


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu Bakanlar Kurulu kararıyla Trabzon Havalimanı'nın da yakıt desteği kapsamına alınmasının, bölge turizmi için büyük bir kazanç olduğunu belirtti. Hacısalihoğlu, “Trabzon Havalimanı'nın yakıt desteği kapsamına alınmasın, bölge turizmine büyük ivme kazandıracak. Körfez ülkelerinden bölgemize yapılan uçuşların bu sayede artacağına inanıyoruz” dedi.



Döviz açığı turizm ile kapatılır


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da, Türkiye'nin içinde bulunduğu dönemde döviz girişine çok ihtiyacı bulunduğunu, döviz açığını kapatmak için en önemli enstrümanlardan birinin turizm olduğunu dile getirdi. Turizm sektöründe tur operatörlerine verilecek uçak desteğinin yeterli olmadığını savunan Kızıldağ, “Sadece uçak desteği değil, başka desteklerin de verilmesi gerekiyor. Konaklama sektörünün de 2017'ye hazırlanabilmesi için finansal desteğe ihtiyacı var. Çünkü bu yıl hem doluluk hem de gelir anlamında ciddi kayıp yaşandı.” diye konuştu.


#Tarifesiz seferler
#Trabzon Havalimanı
#Turizm
7 yıl önce