|

Hyundai’ye teşvik paketi sunulacak

Hyundai-Assan Başkanı Ali Kibar Hyundai’nin Avrupa projesi ile sadece ana sanayide 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 12/12/2005 Pazartesi
Güncelleme: 11:10 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

Türkiye’ye 1,2 milyar avroluk yatırım yapmayı planlayan Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin İcra Komitesi Başkanı Dong-Jin Kim ve Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ile Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.S. Lheem’in de bulunduğu heyet, Alikahya Beldesi’ndeki Hyundai Assan Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. fabrikasınında incelemelerde bulundu. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, fabrikadaki gezi ve incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yatırım için birkaç alternatif noktalardan birisi olduğunu belirtti. Yatırım için olası alanlarlarla ilgili müzakere ve tespitler yapıldığını ve belli bir noktaya gelmesinin ardından bir karar alınacağını ifade eden Kibar, şöyle konuştu:

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI

“Bu ölçekteki yatırımlarla ilgili hükümetlerin teşvik paketleri oluyor. Zannediyorum hükümetimiz de Hyundai Motor Company’e önümüzdeki hafta, yatırımla ilgili verilebilmesi muhtemel teşvikleri paket olarak sunacaktır. Hyundai’nin Avrupa projesi olan yatırımın tutarı 1.2 milyar Avro’dur. Projeyle, ana sanayide 3 bin kişinin istihdam edilmesi, bunun yanı sıra yan sanayilerin gelmesi durumunda ilave yatırımlar olacak.”

TEŞVİK VERİLMESİ ŞART

Hyundai üst düzey yöneticileri, daha sonra helikopterle Bursa’ya geçtiler. Hyundai Assan Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu Bursa gezisinde yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye yatırım kararı çıkarsa, fabrika büyük ihtimalle Trakya’ya kurulacak. Ama fabrikayı Çek Cumhuriyeti de çok istiyor. Onun için Türkiye, Hyundai Motor Company’nin yatırım yapmasını istiyorsa, bedelsiz arazi tahsisi ve vergilerde indirim yapmalı” dedi. ----------------------- Haberler son--------------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce