|

İflas erteleme kaldırılacak

Türkiye'de 2004 yılından beri uygulamada olan iflas erteleme mekanizması ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, iflas ertelemeyi kaldıracaklarını söyledi. İflas erteleme OHAL süresince yasaklanmıştı.

Yeni Şafak
10:02 - 30/01/2018 Salı
Güncelleme: 14:07 - 30/01/2018 Salı
Yeni Şafak
​Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, iflas ertelemeyi kaldıracaklarını söyledi.
​Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, iflas ertelemeyi kaldıracaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ Türk Ticaret Kanunu'ndaki değişiklik planlarını anlatıyor. Akdağ, "93 maddeden oluşan reform paketini TBMM'ye sevk etme aşamasına geldik. İflas erteleme en fazla 23 ay olacak. İflas erteleme için bir "Kurtarma Kurumu kuracağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Yatırım Ortamını İyileştirme Reformu Paketi'ni açıklıyor. Ankara'da açıklamada bulunan Akdağ'ın iflas ertelemenin kaldırılacağını söyledi.

Akdağ sözlerine şöyle devam etti:

-En önemli adımı icra iflas süreçlerinde atıyoruz, iflas ertelemeyi kaldırıyoruz.

-İflas erteleme ile konkordatoyu bir araya getirerek, yeni bir reform hazırladık, Adalet Bakanı önümüzdeki günlerde bunu açıklayacak.

-İflas erteleme süreci azami 23 ay olacak.

-Şirketlerin tasfiyesinden ziyade ticari hayata devamını esas alıyoruz, alacaklıları da sürece dahil ediyoruz.

-İflas erteleme kurumu sebebiyle tercih edilmeyen konkordato kurumunu kurtarma anlaşmasını ismini de yaygınlaştırarak revize etmiş oluyoruz.

2004'TEN BERİ UYGULANIYORDU

Türkiye'de 2004 yılından beri uygulamada olan iflas erteleme mekanizması, Temmuz 2016'da çıkan bir KHK ile yasaklandı. Yasağın gerekçesini ise, FETÖ ile ilişkili şirketlerin anılan mekanizmadan yararlanmasının önüne geçmekti. Mali dar boğaza giren şirketler, aldıkları iflas erteleme kararı ile hacizlere karşı korumaya alınmış oluyordu.


#Recep Akdağ
#İflas erteleme
#Adalet Bakanı
#OHAL
6 yıl önce