|

İşsizliği KOBİ'ler çözer

Türkiye'de toplam istihdamdaki payının yüzde 66,5 olduğunu söyleyen MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, "Bu nedenle KOBİ'leri desteklemek işsizliğe çözüm bulunması açısından çok önemli" diye konuştu.

Yeni Şafak
01:00 - 30/01/2005 Pazar
Güncelleme: 11:41 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İşsizlik sorununun, ekonominin en acil gündem maddesi olduğunu hatırlatan MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat, istihdamın yaklaşık yüzde 67'ini sağlayan KOBİ'lere destek verilmesinin işsizliğin ilacı olacağını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Almanya'nın başkenti Berlin'de 40 sivil toplum kuruluşunun çatı organizasyonu, 153 bin üyeye sahip Almanya Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) ile imzaladığı işbirliği anlaşması nedeneyle düzenlenen törende konuşan Bolat, KOBİ'lerin Türkiye'de tüm işletmeler içindeki payının yüzde 99,8'e ulaştığını hatırlattı. Bolat, "Bu işletmelerin toplam istihdamdaki payı ise yüzde 66,5'dur. Ayrıca KOBİ'lerin toplam yatırımlar içindeki payı yüzde 26,5, katma değer içindeki payı yüzde 34, toplam ihracat içindeki payı yüzde 10'dur. Bu nedenle KOBİ'leri desteklemek, önlerini açmak ve küresel rekabete karşı daha güçlü kılmak; işsizliğe çözüm bulunması, yatırımların artması açısından çok önemlidir" diye konuştu.

İmzalanan anlaşmanın Türk işletmelerinin önünü açacağını belirten MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat, "20 milyon kişinin istihdam edildiği Alman KOBİ'leri Avrupa'nın en köklü işletmeleri arasında yer almaktadır. Bunun getirdiği birikime ortak olmak bu anlaşmayı stratejik ve anlamlı kılmaktadır. Ayrıca BVMW üyesi Alman işletmelerinin AB'nin lokomotif kuruluşları arasında olması, Türk KOBİ'leri için her düzeyde bilgi alışverişinin, ortak pazarlara yönelik stratejiler geliştirme deneyiminin ve AB projelerinde ortaklık yapabilmelerinin önünü açacaktır" dedi.

İlk Alman işadamları heyeti mayıs ayında Türkiye'de

Yapılan işbirliği anlaşması kapsamında yaklaşık 20 kişilik Alman işadamları heyetinin MÜSİAD'ın ev sahipliğinde Türkiye'ye geleceğinin ifade edildiği törende bir konuşma yapan Almanya Ekonomi ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ditmar Schleppt, "Türkiye, birinci ticaret ortağımız. Yapılan bu işbirliği anlaşması ile ticari işbirliğimiz daha da artacaktır" dedi.

Almanya'nın en büyük bağımsız derneği

KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan ve Almanya Ekonomi ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ditmar Schleppt'ın da katıldığı imza töreninde anlaşmaya BVMW Başkanı Mario Ohoven ve MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat imza koydular. Ulusal ve yerel Alman medyasının yanı sıra Türk haber ajanslarının da izlediği törende, imzalanan işbirliği protokolünü KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan ve Almanya MÜSİAD Federasyonu Başkanı Lütfü Güler gözlemci ve katalizör kurumlar olarak imzaladılar.

Almanya'nın 15 bölgesinde temsilciliklerinin yanısıra Brüksel'de irtibat bürosu bulunan BVMW, 153 bin üyesi ile KOBİ'ler açısından önemli bir işlev yürütüyor ve partiler üstü yapısıyla Almanya'nın en büyük bağımsız derneği olarak biliniyor. BVMW'nin üyeleri arasında orta ölçekli işletmelerin yanısıra IBM, Ernst&Young gibi çokuluslu kuruluşlar da bulunuyor. BVMW, Alman KOBİ'lerinin gelişimi ile yakından ilgili olduğu kadar üyelerinin çıkarlarını da her türlü platformda temsil ediyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce