|

İstanbul yatırım üssü

Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı getirmesiyle son bir aydır uluslararası dev şirketlerin üst düzey yöneticilerini ağırlayan İstanbul'daki hareketlilik iş dünyasını da sevindiriyor. Haftaya 5 uluslararası zirve yapılacak.

Yeni Şafak
00:00 - 28/04/2005 Perşembe
Güncelleme: 14:50 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • EKONOMİ SERVİSİ


    Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler, rekor ekonomik büyüme gerçekleştirmesi, Avrupa Birliği'nden müzakere tarihi alması ve IMF ile stand-by anlaşması imzalaması, dünya yatırımcılarının Türkiye'ye olan ilgisini artırdı. Son dönemde, dünyanın önde gelen finans ve yatırım kuruluşlarının temsilcileri ve dev şirketlerin CEO'ları Türkiye'de yatırım imkanlarını yakından görmek üzere İstanbul'da düzenlenen toplantılara adeta akın ediyor. Bu amaçla düzenlenen kongre ve danışma konseyleri nedeniyle İstanbul'daki beş yıldızlı otellerin yanında, dört ve üç yıldızlı küçük otellerde de yer bulmak imkansız hale geldi.
    IMF Başkanı ve CEO'lar Türkiye'de

    Hazine'nin düzenlediği ve dünya yatırımcılarını biraraya getiren geniş kapsamlı Yatırımcı Danışma Konseyi'nin ikinci toplantısı 29 Nisan'da İstanbul'da Conrad Otel'de yapılacak. Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shengman Zang ile Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Philippe Maystadt başta olmak üzere, 19 çok uluslu şirketin üst yöneticisi ya da başkanı katılacak.

    Bu yıl Türkiye'nin dünya çapında konuklar ağırlayacak toplantılarından biri de Türkiye'nin Davos'u olarak adlandırılan Forum İstanbul olacak. 4-6 Mayıs 2005 tarihleri arasında Swissotel'de düzenlenecek forumda, ekonomiden siyasete, teknolojiden stratejistlere kadar alanında söz sahibi olan uzmanlar biraraya gelecek.

    Schröder 600 Alman yatırımcı getirecek

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 4-6 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan 'Türk-Alman Ekonomi Kongresi' için de 600 Alman yatırımcı gelecek. Almanya'nın lider firmalarının yöneticileri Alman Başbakan Gerhard Schröder ile birlikte gelecekleri Türkiye'de yatırım alanlarını tartışacaklar. Grand Cevahir Otel'de düzenlenecek kongrenin organizasyonunda Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Şahin de, Alman işadamlarına öncü rolünü üstleniyor.

    Mimarlar temmuzda İstanbul'da

    İstanbul, bu yıl içinde ev sahipliği yapacağı birbaşka kongre de 22'nci Dünya Mimarlık Kongresi olacak. Kongre, 3-10 Temmuz tarihleri arasında Kale Grubu'nun ana sponsorluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de ev sahipliğinde düzenlenecek ve 8 binin üzerinde mimar katılacak.

    Kongre turİzmİnde baŞkent

    Turob (Turistik Otelciler ve Yatırımcılar Birliği) Başkanı Timur Bayındır, yeterli kongre salonu olmadığı için potansiyelin değerlendirilemediğine söyledi. Büyük bir kongre merkezinin daha devreye girmesi gerektiğini söyleyen Bayındır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sütlüce'de kuracağı kongre merkezinin, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nin iki-üç katı büyüklükte olacağını ifade ederek "Bu merkez devreye girince İstanbul tam manasıyla bir kongre şehri olacak" dedi.

    İŞTE ToplantI TAKVİMİ
    Yatırımcı Danışma Konseyi, 29 Nisan'da
    Forum İstanbul Toplantısı, 4-6 Mayısta
    Türk-Alman Ekonomi Kongresi, 4-6 Mayıs'ta
    İslam Dünyası Gönüllü Teşekküller Toplantısı, 30-1 Mayıs tarihleri arasında
    Asya Kalkınma Bankası Yıllık Guvernorler Toplantısı, 2-6 Mayıs 2005
    Türk-Arap Ekonomi Forumu, 5-6 Mayıs 2005'ta
    Cidde Ticaret Odası'nın MÜSİAD ziyareti, 5-6 Mayıs'ta
    Gayrimenkul Zirvesi, 9-10 Mayıs 2005'ta

    Dünya Mimarlık Kongresi, 3-10 Temmuz'da

    Otellerde boş yer yok
    Son dönemde otelde hiç boş odaları olmadığını söyleyen Çırağan Otel Direktörlerinden Fuat Köroğlu, İstanbul'un 8-10 bin kişilik dev bir kongre merkezine ve en az 20 tane daha beş yıldızlı otele ihtiyacı olduğunu savundu. Köroğlu, İstanbul'da düzenlenecek organizasyonları ise şu şekilde sıraladı: "Asyalı bankacı ve yatırımcılar geliyor. Mayısta Şampiyonlar Ligi için 60-70 bin kişi gelecek. Temmuzda mimarlar geliyor."


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce