|

İstanbul’da 5 millet bahçesi hizmete açıldı

İstanbul’da yapımı tamamlanan Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Kayaşehir ve Hoşdere Millet Bahçeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. 5 millet bahçesi ile İstanbul'a 1,5 milyon m2 daha yeşil alan kazandırılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekerek yeniden hortlatılmaya çalışılan eski oyunlara karşı ise çözümün adresi olarak milleti gösterdi.

Yeni Şafak
15:51 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:25 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan yapımı tamamlanan millet bahçelerini hizmete açtı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yapımı tamamlanan millet bahçelerini hizmete açtı.

Emlak Konut tarafından yapılan Başakşehir Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle Çırpıcı Millet Bahçesi, Baruthane Millet Bahçesi, Kayaşehir Millet Bahçesi ve Hoşdere Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor. 5 millet bahçesiyle İstanbul'a 1 milyon 400 bin metrekarelik yeşil alan kazandırılacak.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Kayaşehir Millet Bahçemiz 350 bin m2 alan üzerinde her türlü hizmeti verebilecek kapasitedir. Bu projede seyir terasından piknik ve oyun alanlarına kadar pek çok hizmet alanı bulunuyor.


Her ile bir millet bahçesi hedefi

Çırpıcı millet bahçemiz 460 bin m2 alan üzerinde etap etap yapılıyor. Bugün 4 etabını açmış olacağız.
18 ilimizdeki 33 millet bahçesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Hedefimiz her ile en az bir tane millet bahçesi yapmayı planlıyoruz.
  • Türkiye'nin en büyük kapalı buhar alanını Atatürk Havalimanı'ndaki alana yapacağız.

Yeşil alan yüzde 10 artacak

Bugün açılışını yapacağımız 5 millet bahçesi ile 1.5 milyon metrekare daha yeşil alana sahip olacağız. Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesinin açılması ile yeşil alan oranını yüzde 10 arttırmış olacağız.


  • Gezi olaylarını yapanlar ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler gelip şu millet bahçelerine baksınlar gerçek çevrecilik nedir görsünler.
    İstemezük diyorlar ama biz yine de yapacağız.

Gönül Belediyeciliği seçimi

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerini biz 'Gönül Belediyeciliği' seçimi olarak görüyoruz. Seçimlere kadar sıkmadık el fethedilmedik kalp bırakmayacağız.

180 bin yeni ağaç dikildi

Sadece geçtiğimiz yıl bu şehirde 180 bin yeni ağaç dikildi. Toprakla buluşturduğumuz 4 milyar fidan sayesinde ülkemizin dört köşesini yeni ormanlarla buluşturduk.


Eski oyunlar sahnede

Bizim medeniyetimizde sömürge olarak kullanılacak arka bahçeler oluşturma geleneği yoktur. Tıpkı sırça bir köşk gibi eninde sonunda tuzla buz olmaya mahkum olduğuna inanıyoruz. Gönül coğrafyamızın tüm köşelerinde paylaştık, adalet esasına dayalı bir siyaset takip ediyoruz. Dünya beşten büyüktür itirazımızdan, Afrika politikamıza, Filistin meselesine kadar kararlı bir duruş gösterdik. Ülkemizi kendi arka bahçeleri haline getirmek isteyenlere, Çanakkale'den 15 Temmuz'a her fırsatta cevabı milletimizle verdik. İçimizdeki darbecileri kullanarak diz çöktürmek isteyenler bu sefer yine eski oyunlarını yaparak kamplaştırmak istemektedirler.



Kılıçdaroğlu'na İstiklal Marşı cevabı: Haddini bileceksin

Türkiye'nin her türlü görüşün, düşüncenin, fikrin ve zikrin hayat bulan bir ülke olması birilerini rahatsız ediyor; azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak değiliz. Haddini bileceksin. Bz İstikl'al Marşı'yla Safahat'ı yastık altı kitabı olarak koyduk. Bizim ve milletimizin karnı bu bayat oyunlara toktur. Ne Gazi Mustafa Atatürk'e ne de kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Eleştiri tabiiki de olacaktır. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir.

Çözümü millette arayacağız

Birilerinin Türkiye'nin eski hastalıklarını hortlatma niyetinde olduğunu görüyoruz. Bu oyuna gelmeyeceğiz. O eski dayatmacı, baskıcı o eski günlerine geri dönmesi de boşunadır. Her zaman çözümü millette arayacağız.

Törenle vatandaşların kullanımına açılacak olan millet bahçeleri:

Başakşehir Millet Bahçesi

37 bin metrekarelik kent meydanının hemen yanında 360 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Bahçe, bitki çeşitliliği, özel filtre sistemiyle kendi kendini temizleyen 15 bin 600 metrekarelik biyolojik göletiyle de ilgi çekecek.

24 ayrı türde toplam 5 bin 570 ağaç, 160 bin çalı, 42 bin metrekarelik etkinlik çayırının yer aldığı bahçede gölet yanına ahşap malzemeden inşa edilen Millet Kıraathanesi de yer alıyor.

Hoşdere Millet Bahçesi

Bahçeşehir Hoşdere mevkiinde yaklaşık 150 bin metrekare toplam alana inşa edilen ve ortasında 7 bin metrekarelik biyolojik gölet olan Hayatpark’a 128 tür bitki ekilirken, çeşitli türde toplam bin 600 adet ağaç dikildi. İçinde park aydınlatmasını destekleyen güneş enerji panelleri yer alıyor. Ayrıca elektrikli araçların çoğalmaya başlaması sebebiyle elektrikli şarj istasyonu kuruldu.

4 tane elektrikli araç şarj ünitesinin bulunduğu istasyon üzerindeki güneş enerji panelleri ile destekleniyor. Türkiye'de ilk defa uygulanan mimari ile inşa edilen 2 bin 500 kişilik caminin üç tarafı sularla çevrili. 7 bin metrekare büyüklüğündeki biyolojik göletten gelen suların transfer edildiği havuz Hayatpark Camii'ne ayrı bir güzellik katıyor. Yanına inşa edilen ve eski Osmanlı evlerini andıran kurs binası girişi kafeterya hizmeti verecek.

Kayaşehir Millet Bahçesi

Toplam 5,5 kilometre uzunluğunda 4 etaptan oluşan Kayapark, 1 milyon 267 bin metrekare yeşil alanı ile İstanbul’un en büyük korusu Emirgan’dan üç kat daha büyük olacak.

Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak Kayapark’ta koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları, seyir terasları, konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği etkinlik platformları, amfi tiyatrolar, renk, koku, ses ve tıbbi bitkiler bahçeleri ile 3 biyolojik göletin yanı sıra vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler yer alacak.

Baruthane Millet Bahçesi

59 bin 719 metrekare alanda hizmet verecek olan bahçenin içinde 557 ağaç, 29 bin 141 çalı, 12 türde 5 bin gül, 230 sarmaşık, 7 bin 500 mevsimlik çiçek, 47 meyve bahçesi yer alacak.

Ayrıca süs havuzu, 682 metrekarelik çocuk oyun alanı ve spor alanları da vatandaşların hizmetine sunulacak.

Çırpıcı Millet Bahçesi

465 bin metrekarelik alandan oluşan bahçe 6 etaptan oluyor. 4 etabı tamamlanan bahçenin 5. etabının projesi üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Bahçe, proje kapsamında dikilen 3 bin 661 ağaç, 93 bin 148 çalı, 53 bin 555 yer örtücü, 124 bin 121 gül ve bin 700 sarmaşık ile yeşile büründü.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Millet bahçesi
#Çırpıcı Millet Bahçesi
#Baruthane Millet Bahçesi
#Kayaşehir Millet Bahçesi
#Hoşdere Millet Bahçesi
#Başakşehir Millet Bahçesi
#İstanbul miilet bahçesi
5 yıl önce
default-profile-img