|

İşte altın fiyatları

Altın 30 Ocak Salı günü düşüşe geçti. Güne düşüşle başlayan altın yatırımcısı altın fiyatları konusunda anlık olarak araştırmalarını sürdürüyor. 30.1 2018 güncel altın fiyatları haberimizde. İşte altın almayı planlayanların ve altın yatırımcısının merakla araştırdığı güncel altın fiyatları...

Yeni Şafak
08:01 - 30/01/2018 Salı
Güncelleme: 10:00 - 30/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Altın fiyatları her gün değişiyor.
Altın fiyatları her gün değişiyor.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 162,8 lira seviyelerinde dengelendi.

Dün dolar kurundan bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı günü önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 163,3 liradan tamamladı.

Gram altın, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 162,8 liradan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda doların değer kazanmasından negatif etkilenen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,5 değer kaybıyla 1.335,7 dolardan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 267 liradan, yarım altın da 521,38’den alınırken 534,42 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını da 1.090 liradan satılıyor.

30 OCAK 2018 ALTIN FİYATLARI

FED ALTIN FİYATLARINI ETKİLEYECEK

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD'de 2 ve 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş eğiliminin, altın fiyatlarını baskıladığını söyledi. ABD'de dün açıklanan verilerin beklentileri yakın geldiğini anımsatan Memiş, bugün başlayacak ve kararları yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısının altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını kaydetti.

Memiş, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.330 doların destek, 1.342 doların ise direnç konumunda olduğunu ifade etti.

Yurt içinde dolar kurundaki yükselişin altının gram fiyatındaki düşüşleri sınırlandırdığını dile getiren Memiş, teknik açıdan altının gram fiyatında 162 liranın destek, 164 liranın ise direnç olarak öne çıktığını söyledi.

Memiş, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Enflasyon Raporu, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon ve Avro Bölgesi büyüme başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini vurguladı.

ALTINA YATIRIM YAPMANIN YOLLARI

Altın yatırımı denilince akla çoğunlukla bilezik, cumhuriyet altını ya da çeyrek altın gelir ancak işçilik maliyetinden kaybetmek istemiyorsanız gram altını tercih edebilirsiniz.

Altın hesabı:
Vadesiz, vadeli veya otomatik birikim yapmanızı sağlayan altın hesabı açtırabilirsiniz.
Altın fonları:
Ağırlıklı olarak altın ve altına dayalı finansal araçlardan oluşur. Fonun içerisinde sabit getirili menkul kıymetler ve ters repo işlemleri de bulunuyor. Fon yönetim ücretleri var. Ayrıca borsa yatırım fonları var.

Altın uzun vadeli bir yatırım aracı, kısa bir süre sonra satmak için altın almak riskli olabilir.

Her tasarrufun belli bir yüzdesi altın olabilir ancak birikimin hepsini altında tutmak doğru olamayabilir.

#Altın
#Altın fiyatları
#30 Ocak
#Çeyrek altın
6 yıl önce