|

İşte günün dolar rakamları

Dolar/TL'de Merkez Bankası hamlesi ile başlayan düzelme dün İtalya siyasetinden gelen haberlerle yerini kısmi bir bozulmaya bıraktı. Dolar gün içinde 4.63 seviyesinin üzerine atsa da sonrasında kayıplarını geri aldı. TL, benzer gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı gösterdi. Peki dolar kaç lira oldu? Dolar/TL ne kadar?

Yeni Şafak
11:04 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:07 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ekonomistler  ileriki günlerde doların düşüşünün 4.50 seviyesinin altına doğru devam etmesini bekliyor.
Ekonomistler ileriki günlerde doların düşüşünün 4.50 seviyesinin altına doğru devam etmesini bekliyor.

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 4,54 seviyesinde dengelendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta başlayan ve 28 Mayıs Pazartesi günü sadeleşmeyle devam eden adımlarının ardından Türk lirasının, diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrıştığı görülüyor. Dün gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesine karşın Türk lirası yüzde 0,8 değer kazandı.

DOLAR KAÇ LİRA?

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın Londra'da yabancı yatırımcılar ile gerçekleştirdikleri toplantılar sonrası TL'de değerlenme eğilimi sürüyor.

Diğer taraftan İtalya'daki siyasi krizin baskısı altında kalan gelişmekte olan ülke para birimlerinde de pozitif seyir söz konusu.

TL'nin bugün dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 1'i aşarken, dolar/TL 18 Mayıs'tan bu yana ilk kez 4.50 seviyesinin altına geriledi.

Dolar/TL 4.4825'e kadar geriledikten sonra saat 11:04'te 4.4850/4.4860 seviyesinde bulunuyor.

DOLARDA ABD ENDİŞESİ

Analistler, ABD'den yapılan açıklamaların ticaret savaşı endişelerini artırdığını belirterek, İtalya'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle yatırımcıların güvenli liman olarak görülen finansal araçlara yöneldiğini kaydetti.

Bugün yurt içinde ekonomi güven endeksi, yurt dışında ise ABD'de büyüme ve Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 4,60'ın altında kalındığı sürece 4,40 seviyelerinin gündeme gelebileceğini bildirdi.

#Dolar
#Euro
#TL
#Döviz
6 yıl önce