|

İtalyan devi Türk camını seçti

Denizli’de cam ustalarının elle ürettiği cam eşya ürünleri Avrupalılardan yoğun ilgi gördü. Lüks İtalyan markası Dolce Gabana’nın kurucularından Domenico Dolce’nin 3 bin bardak siparişi verdiği Paşabahçe, Milano’nun yanı sıra, Avrupa, Rusya, Körfez ve İran’a açılacak. Şirket bu yıl iç piyasada ise yüzde 20 büyüyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/10/2015 Cuma
Güncelleme: 02:26 - 9/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Şişecam Topluluğu'nun iştirakı Paşabahçe Mağazaları, Denizli Cam fabrikasında cam ustalarının elle ürettiği ürünleri dünyaya açacak. İlk etapta Milano'da mağaza açan marka, ardından Avrupa, Rusya, Katar, Dubai ve İran'da da mağaza açacak. Paşabahçe Mağazaları Genel Müdürü Esra Tokel, her yıl yeni bir ülkede mğaza yatırımı yaparak, 2019 yılında yurtdışında faaliyet gösterdikleri ülke sayısını 5'e çıkarma kararı aldıklarını açıkladı. Tokel, bu yıl yüzde 20 ile çift hane büyümeyi hedeflediklerini açıkladı.



İRAN HEDEF PAZARIMIZ


Paşabahçe Cam'ın ürünlerinin 140 ülkeye ihraç edildiğini, cam ev eşyasında dünyanın üçüncü, Avrupa'nin ikinci üreticisi olduğunu açıklayan Tokel, yurtdışı yatırımına Avrupa'da ilk Milano mağazası ile başladıklarını açıkladı. Tokel, İtalyan Dolce Gabana'nın kurucu Domenica Dolce'nin de kendilerinden 3 bin bardak istediğini açıkladı. İran'ın da hedef hazar olduğunu belirten Tokel, "Orada da çok iyi müşterilerimiz var” diye konuştu.



USTALARDAN 2 BİN TASARIM


El imalatı ürünlerin Denizli Cam'da cam ustaları tarafından yapıldığını açıklayan Tokel, yılda yaklaşık 2 binden fazla yeni tasarımın ustaların elinden çıktığını söyledi. Yıllık el imalatı üretim kapasitesinin 5 bin 590 ton olduğunu söyleyen Tokel, fabrikada 55 tezgahta 662 kişinin çalıştığını söyledi.



Çay bardağı pazarı 400 milyon adet


Türkiye'de çay bardağına yoğun ilgi olduğunu söyleyen Esra Tokel, yıllık satış miktarının 400 milyon adet olduğunu açıkladı. Tokel, “Çay bardağında üç kalıp var, inanılmaz bir şekilde ağırlıklı onlar satılıyor. Yeni tasarımlara da ilgi var” dedi. Tokel, bu yıl büyüme hedeflerinin yüzde 20 olduğunu açıkladı.



Osmanlı Koleksiyonu'na ilgi





Mağazalarında satılan, Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları'nın ise ilk 1999 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunun 700. yılına özel geliştirilen ürünlerle ortaya çıktığını söyleyen Esra Tokel, Osmanlı koleksiyonlarına halen yoğun ilgi olduğunu, her bir eserde 2 bin adedi geçmediklerini söyledi. Yeni koleksiyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Tokel, yabancı ve Türk olmak üzere 18 tasarımcı ve Denizli'deki üç cam ustasının çalışmaları sonucunda Omnia Koleksiyonu'nu hazırladıklarını, bu koleksiyonda 100'ün üzerinde özgün tasarım çıktığını açıkladı.







#Şişecam Topluluğu
#Paşabahçe
#Denizli Cam fabrikası
9 yıl önce