|

İTO Başkanı Avdagiç'ten EYT değerlendirmesi: Tüm kesimleri kapsayıcı şekilde olmasını olumlu karşılıyoruz

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, EYT düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu. "EYT’nin tüm kesimleri kapsayacak şekilde çıkmasını, iş dünyamızın tüm paydaşları için son derece olumlu karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

22:29 - 28/12/2022 Çarşamba
Güncelleme: 22:38 - 28/12/2022 Çarşamba
AA
İTO Başkanı Şekib Avdagiç.
İTO Başkanı Şekib Avdagiç.

İTO Başkanı Avdagiç, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi konusunda yapılan çalışmalara ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"EYT’nin tüm kesimleri kapsayacak şekilde çıkmasını, iş dünyamızın tüm paydaşları için son derece olumlu karşılıyoruz. EYT çalışma hayatımız için bir tazelenme fırsatıdır. Hem emekliliğe hak kazananların hem de işgücüne yeni dahil olacakların beklentileri gerçekleşecek. Çalışanlarımız bu imkandan yararlanırken iş dünyası olarak üretimin idamesi için üzerimize düşeni yapmanın gayreti içine olacağız. Cumhurbaşkanımızın, işletmelerin üzerinde oluşacak kıdem tazminatı yükünün hafifletilmesi için açıkladığı KGF kredi paketini çok önemsiyoruz."

"İŞLETMELER SÜRECİ EN UYGUN ŞEKİLDE YÜRÜYECEK"

İşletmelerin EYT sürecini en uygun şekilde yürüteceğini belirten Avdagiç,
"Bunun organizasyonel hazırlığı ve planlaması içindeyiz. Şirketlerimiz, işlerin idamesini sağlayıp üretimde sürdürülebilirliği temin edecek tedbirleri alacaktır."
değerlendirmesinde bulundu.


#İTO
#Şekib Avdagiç
#EYT
1 yıl önce