|

Kaba inşaatı bitti

Yapımına yaklaşık 36 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbe tamamlanarak üzerine Türk bayrağı çekildi. Kubbeyle birlikte camideki kaba inşaat çalışması bitmiş oldu. Önümüzdeki günlerde kubbeye kurşunla kaplama işlemine başlanacak.

Yeni Şafak
10:46 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:49 - 31/08/2016 Çarşamba
DHA
Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatı bitti.
Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatı bitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor. Yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden inşaatın önemli bir adımı olan dev kubbenin yapımı tamamlandı. Üzerine Türk bayrağı çekilen 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı bulunan dev kubbenin dışında camide irili ufaklı 70 kubbe daha bulunuyor. Şu anda kubbenin kurşunla kaplama işlemine hazırlık çalışmaları sürüyor.



Minarelerinin toplam uzunluğu 608 metre


Öte yandan Çamlıca Camisi'nin 6 minaresi de tamamlandı. 4'ü 107.1 metre 2si ise 90ar metre olan cami minarelerinin toplam uzunluğu 608 metreyi geçiyor. Boyama ve kaplama işlemlerinin bitmesinin ardından kule vinçler sökülüyor. Caminin avlusunun mermerle kaplanma işlerinin ve dış taş kaplama işleminin yüzde 80'inin tamamlandığı belirtildi.



Bir afet anında 100 bin kişiyi barındıracak


Bittiğinde 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte olan Çamlıca Camisi'nin bir başka özelliği ile de ön plana çıkıyor. Çamlıca Camisi son günlerde sık sık konuşulan büyük İstanbul depreminin gerçekleşmesi durumunda 100 bin insanı sivil savunma anlamında barındıracak kapasitede olduğu belirtildi.







#Çamlıca Cami
#Recep Tayyip Erdogan
8 yıl önce
default-profile-img