|

Karsan elektriği BMW’den alacak

Yerli otomobilde yer alan Ortak Girişim Grubu’ndan Kıraça Holding’in iştiraki Karsan, Jest modelinde kullanmak için Alman otomotiv devi BMW ile işbirliğine gitti. Yerli otomobilin elektrikli olacağını söyleyen Kıraça Holding Başkanı İnan Kıraç’ın sinyal vermesinin ardından bu işbirliğinin başka projelerde kullanılacağını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş’ta milli projeye göz kırptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:36 - 27/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Karsan CEO'su Okan Baş, BMW'den alınacak elektrikli motorun menzilinin 180 kilometre olacağını söyledi.
Karsan CEO'su Okan Baş, BMW'den alınacak elektrikli motorun menzilinin 180 kilometre olacağını söyledi.

Karsan, dünyanın lider premium otomobil ve motosiklet markalarından biri olan BMW ile elektrikli motorlu araçlar için tedarik anlaşması yaptı. Anlaşmanın ilk ürünü olan Karsan Jest Electric, BMW teknolojisi ile birleşerek elektriklendi. BMW’nin elektrikli motoru ve bataryasıyla sürüş güvenliği, dayanıklılık ve performans avantajı sağlayan Karsan Jest Electric ilk testler sonucunda 180 kilometrelik menzil ve 18 saatlik çalışma süresine ulaşma başarısı gösterdi. Karsan’ın bu hamlesi yerli otomobil projesinde yer alan Kıraça Holding’in bilgi birikiminden faydalanması olarak yorumlanırken, Karsan CEO’su Okan Baş’ın başka projelerde kullanılabileceğine yönelik açıklaması ise milli projeye göz kırptığına işaret etti.


KARSAN ANLAŞMAYLA DAHA DA GÜÇLENECEK

Karsan CEO’su Okan Baş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karsan Jest Electric, BMW’nin 94 amper saat (Ah) veya 33 kilowatt saat (kWh) kapasiteli yüksek voltajlı lityum iyon piller tarafından besleniyor. Gerçekleştirmiş olduğu 100 bin adetlik BMW i3 satışıyla (sınıfında dünyanın en çok satan elektrikli otomobili) alanında dünyanın lider premium otomobil üreticisi olan BMW Grubu ile yapılan tedarik anlaşması Karsan’ı daha da güçlendirmek adına atılmış çok önemli bir adım” şeklinde konuştu.


KARSAN CEO'SU OKAN BAŞMİLLİ PROJEYE GÖZ KIRPTI

Karsan’ın işbirliklerine ve girişimlerine de dikkat çeken Baş, “Kendi ürünlerini sıfırdan tasarlayıp üreten ve pazara sunan yüzde 100 Türk markası olarak Avrupa’da ve ABD’de de önemli ihalelere giriyor, ticari araç alanında dünyaya çözümler sunmayı sürdürüyoruz. Duyurduğumuz anlaşmalar ve işbirlikleri ise dünya markası olma hedefimizde nasıl sağlam adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. BMW ile yaptığımız tedarik anlaşması da müşterilerimiz tarafından takdir ve talep edilen özelliklerimizi elektrikli versiyonumlarımızda da korumamıza ve hatta bir adım öteye taşımamıza olanak sağlamıştır. Karsan ve BMW arasındaki işbirliğinin ilerleyen günlerde yapılacak olan diğer projelerde de süreceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

  • İNAN KIRAÇ
    DA SİNYALİNİ VERMİŞTİ
  • Yerli otomobille ilgili Antalya’da bir toplantıda konuşan Kıraça Holding Başkanı İnan Kıraç da elektrikli olacağını söyleyerek ipucu vermişti. Kıraç yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “Birlik, müşavir firmayı seçmeye çalışıyor, ona hazırlık yapacağız ve ondan sonra şekilleneceğiz. Otomobili elektrikli yapacağız ama hangi sürede yapacağız, hangi modeli yapmamız lazım gibi konularımız var. Beş kişilik grup, bana göre doğru bir gruptur. İçimizde vazife taksimi yapacağımız muhakkaktır. Türkiye, doğru zamanda bu işe giriyor."
#İnan Kıraç
#Okan Baş
#Karsan
#BMW
6 yıl önce