|

Krizi fırsata çevireceğiz

Her hafta sabah 6.30’da toplanıp iş konuşan Patronlar Platformu, mobilyadan tekstile her sektörden bir kişiyi bünyesinde bulunduruyor. Kendi aralarında iş bağlantıları kuran üyeler, bir mesajla 17 milyon liralık iş bağladıkları oluyor. Platformun Genel Başkanı Abdullah Küçükoğlu, “Yerli üreticilerle yerli tüketicileri biraraya getirip inşallah bu krizi fırsata çevireceğiz” dedi.

Mesude Demirhan
04:00 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 00:52 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Abdullah Küçükoğlu
Abdullah Küçükoğlu

Her hafta ‘İşimiz, Gücümüz’ sloganı ile işletme sahiplerini bir araya getiren Patronlar Platformu’nda mobilyadan tekstile kadar her sektörden bir kişiyi bünyesinde bulunduruyor. Platformun üyeleri her hafta sabah 6:30'da biraraya gelip iş konuşuyorlar. Kendi aralarında işbirliği yaparak Watsab grubundan bir mesajla 17 milyon liralık iş bağlayanlarda var. “Ürettiğimizi Tüketelim” ana teması ile ithalat esaslı tüketim yerine yerli üretimi öne çıkaran ‘Satın Alma Zirvesi 2018’ bu yıl Sakarya Patronlar Platformu ev sahipliğinde düzenlendi. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Düzce, ve Sakarya’dan firma sahipleri ile Türkiye’nin önde gelen sanayi, hizmet ve ticaret şirketlerinin satın alma ve tedarik yöneticileri ile bir araya geldi. İkili görüşmelerin yapıldığı toplantının amacı yeni işbiliklerine kapı aralamak.

EN ÖNEMLİ KONU FAİZ

  • Patronlar Platformu Genel Başkanı Abdullah Küçükoğlu, "İnşallah yakında faizlerde düşer. Üretimimiz daha da artar. İş dünyasının en önemli konusu faiz. Faizin düşmesi bizim en önemli önceliğimiz. Piyasalardaki durgunluk sadece konuşarak çözülmez. Bu süreçte yeni fuarlara katılmalıyız. Bu organizasyonu yapmamızdaki en önemli sebep arkadaşlarımız yeni insanlarla tanışsın, yeni pazarlara ulaşsın. Krizleri bu şekilde aşabiliriz. Yerli üreticilerle yerli tükecileri biraraya getirip inşallah bu krizi fırsata çevireceğiz” dedi.

AFRİKA RADARDA

Üyeler arasında milyonlarca liralık iş yönlendirmesi olduğunu belirten Küçükoğlu, 2019’da üye sayısını 500’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Her sektörden bir kişi aldıklarını ifade eden Küçükoğlu,“Şu an 250 üyemiz var. Üyelerimizi ihracata yönlendirmek için ihracat birimi oluşturduk. Özellikle Afrika pazarı ile çalışmamız var. Türkiye’deki yerli üreticilerimizi seferberlik edip, hepsini Afrika’ya göndereceğiz. Platformda hizmet sektöründen tutun, imalat sektörüne kadar her alanda firma var” dedi. Platform Üyesi Ahmet Koçyiğit ise, “İstanbul Watsab grupları var. Bir watsab mesajıyla 17 milyon liralık iş alındı” bilgisini verdi.

BÜYÜK FİRMALAR BURAYA GELDİ

  • Patronlar Platformu Sakarya Şube (PP Orange) Başkanı Özkan Pınar da, Sakarya Grubu olarak her hafta Salı günü kahvaltılı buluşmalarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu satın alma zirvesinde de KOBİ’lerin patronlarıyla büyük kurumsal firmaların satın alma yöneticilerini bir araya getirdik. Patronlar Platformu olarak amacımız; her ne kadar tedarikçi listemiz olmuş olsa da ani ortaya çıkan ihtiyaçlar olduğunda mevcut tedarikçilerde memnunsuzluk olduğunda hızlıca ulaşabileceğimiz referanslı firmaları bulabilmek” ifadelerini kullandı.

#Patronlar Platformu
#Kriz
#Fırsat
#Abdullah Küçükoğlu
5 yıl önce