|

Kumbaroğlu: Erdoğan-Putin görüşmesi Ortadoğu'nun kaderini etkileyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında 10 Ekim'deki gerçekleşecek görüşmeye dikkat çeken Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu, "İki liderin alacağı kararlar kısa ve orta vadede üç kıtada 20'nin üzerinde ülkeyi doğrudan etkileyecek. Görüşmenin özellikle Ortadoğu'nun kaderine doğrudan etki edebileceği düşüncesindeyim" diye konuştu.

Yeni Şafak
19:36 - 8/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:54 - 8/10/2016 Cumartesi
AA

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, "Türkiye ve Rusya'nın daha fazla inisiyatif alacağı bir dönemin arifesindeyiz" ifadesini kullandı.



Kumbaroğlu, yazılı açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek 23. Dünya Enerji Kongresi'nde gerçekleştireceği görüşmenin Ortadoğu'nun kaderini doğrudan etkileyeceğini belirtti.



Gürkan Kumbaroğlu, iki liderin yapacağı görüşmede Türk Akımı projesinin de ele alınacağını kaydetti.







Türkiye'nin güney sınırında yaşananlar ve son dönemdeki ABD-Rusya ilişkilerinin de görüşmede gündeme geleceğinin altını çizen Kumbaroğlu, şu bilgileri verdi:


  1. "Türkiye ile Rusya arasında özellikle 15 Temmuz'un ardından yaşanan olumlu gelişmelerin sadece bu iki ülkeyi etkilemediği çok açık. Türkiye-Rusya yakınlaşması kimleri sevindirdi, kimleri üzdü, kimleri çok rahatsız etti, bunlar iyi okunmalı. Bugün gelinen noktada Erdoğan-Putin görüşmesini sadece ekonomi ya da askeri açıdan okursak resmin bütününü ıskalarız. Türkiye ve Rusya'nın daha fazla inisiyatif alacağı bir dönemin arifesindeyiz. İki liderin alacağı kararlar kısa ve orta vadede üç kıtada 20'nin üzerinde ülkeyi doğrudan etkileyecek. Ben, 10 Ekim'de gerçekleşecek bu görüşmenin özellikle Ortadoğu'nun kaderine doğrudan etki edebileceği düşüncesindeyim."



#Gürkan Kumbaroğlu
#Recep Tayyip Erdoğan
#Viladimir Putin
#Türk Akımı
8 yıl önce