|

Moda devlerinin İstanbul buluşması

Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu'nun İstanbul'da düzenleyeceği kongre dünyaca ünlü tasarımcıları ve hazır giyim sektörünün tepe yöneticilerini biraraya getirecek. Kongre sonrasında da uluslararası bir fuar düzenlenecek.

Yeni Şafak
00:00 - 23/06/2003 Pazartesi
Güncelleme: 15:03 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu (IAF) Başkanı Umut Oran, 24-25 Haziran tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 19. IAF Kongresi'nin dünya hazır giyimcilerinin stratejik ortaklıklar oluşturmasına ve bu sayede ortak yatırımların artmasına hizmet edeceğini bildirdi. Oran, 19. IAF Kongresi ve ardından gerçekleştirilecek 4. Hazır Giyim, Triko, Çorap, İç Giyim, Aksesuar ve Konfeksiyon Yan Sanayi Fuarı (IF) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

IAF Kongresi'nin dünyaca ünlü tasarımcılar ve hazır giyim sektörünün tepe yöneticilerini buluşturacağını belirten Oran, IAF kongrelerinin dünya hazır giyim sektörü açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Oran, şunları kaydetti: "Bu kongreler bugüne dek dünya hazır giyimcilerinin yeni trendleri, geleceğe ilişkin kararları birlikte ele almalarını sağlıyor. 19. IAF Kongresi de dünya ticaretinde sınırların kalkacağı yıl olan 2005'e sektörün hazırlıklı girmesini sağlayacak, hazır giyimcilerin yeni hedef pazarlar saptamalarının önünü açacaktır.''

Dünyaca ünlü modacılar gelecek

Umut Oran, kongrenin moda marka bölümüne moda dünyasının çok önemli isimlerinin konuşmacı olarak katılacağını belirterek, bunların arasında Scherrer tasarımcısı Stephane Rolland, Jean-Paul Knott, Dice Kayek gibi modacıların yanı sıra Fransız Moda Haute Couture ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Didier Grumbach ile Christian Lacroix, Heidi Slimane (Dior'un erkek tasarımcısı) ve modacıları meşhur eden moda danışmanı Jean-Jacques Picart'ın da bulunduğunu söyledi.

Oran, kongrenin hemen ardından ise 25-28 Haziran tarihleri arasında Uluslararası İstanbul Hazır Giyim Fuarı'nın TÜYAP tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.

Dünya basını yoğun ilgi gösteriyor

IAF Kongresi ve IF Fuarı İstanbul'u moda merkezi haline getirmenin ilk sinyallerini vermeye başladı. Türk hazır giyim sektörü ve İstanbul dünya basınında yer alıyor. IAF'ın 19. uluslararası kongresini ve uluslararası giyim fuarını izlemek için dünyanın önde gelen haber ajanslarının temsilcilerinin yanı sıra Textil Wirtschaft (Almanya), Journal du Textile (Fransa), International Textile (İngiltere) Drapers Magazine (ABD) gibi alanında dünyaca ünlü dergilerden uzman gazeteciler de 24 Haziran'dan itibaren İstanbul'da olacaklar.

AFP tüm dünyaya duyurdu
Öte yandan, dünyaca ünlü AFP ajansı da IAF Kongresi ve IF fuarıyla ilgili haberleri tüm dünya medyasına aktardı. Haberinde IAF Başkanı Umut Oran'ın açıklamalarına yer veren Fransız haber ajansı, Umut Oran'ın "2005'ten sonra Türkiye, etik ticaret kurallarına uymayan ülkeleri haksız rekabet yapan ülkeler olarak kabul edecektir" sözlerine yer verdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce