|

MÜSİAD’dan Zambiya açılımı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Zambiya'da temsilcilik açtı. Abdullah Demir, MÜSİAD’ın Zambiya temsilcisi olarak göreve başladı.

Haber Merkezi
04:00 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:23 - 29/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İbrahim Uyar - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Abdurrahman Kaan
İbrahim Uyar - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Abdurrahman Kaan

MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, 2018 yılını "Afrika Yılı" ilan ettiklerini belirterek, halihazırda Nijerya, Güney Afrika ve Sudan’da şubeye, Moritanya, Çad, Nijer, Benin, Senegal, Fildişi Sahili ve Kenya'da temsilciliklere sahip olduklarını bildirdi. Zambiya için uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini tirdiklerini kaydeden Uyar, yıl sonuna kadar Afrika'da 30 ülkede olmayı hedeflediklerini, yakın zamanda Tanzanya, Gana ve Etiyopya'da da temsilcilik açılışları gerçekleştireceklerini aktardı.

İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK

MÜSİAD Zambiya Temsilcisi Abdullah Demir de MÜSİAD'ın "Zambiya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesine yönelik faaliyet göstereceklerini kaydetti. Demir, ülkedeki iş dünyasının temsilcileri ve muhatap kuruluşlarla "Ticaret Diplomasisi" anlayışıyla Zambiya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerini bildirdi.

#MÜSİAD
#Zambiya
6 yıl önce