|

OSTİM'de Türk dünyası için irtibat ofisi açıldı

OSTİM OSB'ye 'Türkçe Konuşan Girişimciler Ofisi' açıldı. Türk dünyası ile Türkiye arasında köprü olacak ofis, ülkemizle ticari faaliyetlerde bulunacak iş insanlarına yardımcı olacak.

13:39 - 30/04/2019 Salı
Güncelleme: 13:45 - 30/04/2019 Salı
Yeni Şafak
OSTİM'e Türkçe konuşan girişimciler ofisi açıldı.
OSTİM'e Türkçe konuşan girişimciler ofisi açıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bu yıl 21. si düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında 25 ülkeden 40’dan fazla girişimci OSTİM’i ziyaret etti. Türk dünyasından gelen farklı sektörlerden konuklar ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi, OSTİM firmalarında incelemelerde bulundu.

6 bin 200 işletme 60 bin çalışan

Konuklara, OSTİM turunun ilk kısmında OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı tarafından bölge hakkında bilgiler aktarıldı. TOBB’un organizasyonuna her yıl destek verdiklerini ve daha da genişleyerek devam etmesi için çalıştıklarını kaydeden Arıcı, "OSTİM 1967 yılında kurulmuş. O dönemde belirlenen misyon, sadece bölgesel değil; yakın coğrafya ile birlikte Orta Doğu’ya hitap edecek bir sanayi bölgesinin kurulması ile ilgili çalışma yapılmış. Bugün itibariyle bölgemizde 17 ayrı sektörde 139 iş kolu yer alıyor ve 6 bin 200 işletmede 60 bin çalışan, 5 milyon metrekare alanda faaliyet gösteriyor. 7 sektörde kümelenme faaliyetleri yürütülüyor. OSTİM’deki iki adet teknopark Ankara’daki ve yakın coğrafyadaki bütün üniversitelerle iş birliği halinde" dedi.

"Türk dünyasının 7 gün 24 saat emrindeyiz"

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Türk dünyası ile ilişkilerin önemine ve tarihi bağlara işaret etti. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’nın faydalarına dikkat çeken Aydın, Türk dünyası ile bütün bağlantıları OSTİM’deki ofis kanalıyla sağlayacakları bildirdi.

Orhan Aydın şu değerlendirmeyi yaptı:

"OSTİM’de açtığımız bu ofis kanalıyla bundan sonra Türk dünyasıyla bütün irtibatlarımızı ve bağlantılarımızı burada görevlendireceğimiz çalışanımızla sağlayacağız. Türk dünyasının irtibat ofisi burası. Türk dünyasından gelen arkadaşlarımızın Türkiye ile temas kuracakları merkez olarak burayı tahsis ediyoruz. Onların her türlü işinde de OSTİM ekibi olarak beraber çalışmaya, iş birliği yapmaya hazırız. 7 gün 24 saat onların emrinde olacak ve ekibimizle beraber çalışacağız."

OSTİM, rekabetin ve dayanışmanın güzel bir örneği


Türkçe konuşan girişimcilerin OSTİM programında Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı da yer aldı.

Balcı, OSTİM’in Ankara sanayisinin gözbebeği olduğunu söyledi. Ankara’nın etrafında görülen birçok büyük işletmenin çekirdeğinin OSTİM olduğunu anımsatan Başkan Balcı, “Burada doğan burada belli bir noktaya gelen birçok girişimci daha sonra gidip daha büyük işletmeleri Ankara’nın etrafında hatta Türkiye’nin dört bir tarafında kurdular. Dolayısıyla burayı bir kuluçka merkezi olarak ta değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı.

OSTİM’i rekabetin ve dayanışmanın güzel bir örneği olarak niteleyen Balcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bulunuyor olmanızı çok önemli buluyorum. Ankara’nın dışa açılan yüzlerinden bir tanesi OSTİM. O bakımdan bizim de çok önem verdiğimiz bir yer. OSTİM gerçekten çok şey öğreneceğiniz, kendi ülkelerinize gittiğiniz zaman buradan birçok transfer yapıp bilgi birikimini, bilgi dağarcığını götürebileceğiniz bir yer. Bu ilişkinin gelişmesi, OSTİM’le yakın irtibat halinde bulunmanızı çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Programa katılan Türk dünyası girişimcileri OSTİM’de açılan ofis için teşekkür ederek, geleceğe yönelik iş birliklerini geliştirmek istediklerini söyledi.

#OSTİM
#Ankara
5 yıl önce