|

ÖTV’de indirim 13,6 milyon TL

Beyaz eşyada yapılacak ÖTV indirimi sektörü büyütecek. Hazırlanan tasarı ile ÖTV’nin yüzde 6,7’den yüzde 5’lere düşürülmesi beklenirken, sağlanan yüzde 1,7’lik düşüş, 800 milyon liralık ankastre pazarında 13,6 milyon liralık indirim getirecek. Silverline CEO’su Mustafa Laçin, indirimin önemli bir güç olacağını, davlumbazlara da enerji etiketi geleceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:13 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Hükümet, beyaz eşyada enerji verimliliği yüksek ürünlere teşvik için düğmeye bastı. Hazırlanan 'enerji verimliliği ürünlerde teşvik yasa tasarısı' ile ÖTV'nin yüzde 6.7'lerden yüzde 5'e çekilmesi beklenirken, sağlanan yüzde 1.7'lik indirim, 800 milyon liralık ankastre ürün pazarında 13.6 milyon liralık katkı anlamına geliyor. Silverline CEO'su Mustafa Laçin ve grup yöneticileri, sektöre ilişkin gelişmeleri ve firmanın yeni projelerini açıklamak üzere gazetecilerle biraraya geldi. Enerji tasarruflu beyaz eşya ürünlerinde ÖTV indirim konusuna değinen Laçin, “ÖTV indiriminden güç alan pazarın daha da büyümesini bekliyoruz” dedi.


BU YIL 6 MİLYON TL YATIRIM

Kendilerinin de gerek regülasyonlar, gerekse büyüme anlamında yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Laçin, geçen yıl 6 milyon TL yatırım yaptıklarını, bu yıl da aynı tutarda yatırım yapabileceklerini söyledi. Merzifon'daki üretim tesislerinde son dört yılda 1.2 milyon üretim yaptıklarını, bu yıl 1 milyon üretim sınırını aşarak 1 milyon 450 bin adedine ulaşabileceklerini açıklayan Mustafa Laçin, ürünlerinin kendi markaları ile 35 ülkede satıldığını, toplamda ise 70 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi.


TURQUALITY KAPSAMINDA

Silverline markasının Turquality Destek Programı'nda olduğunu da vurgulayan Laçin, böylelikle Türkiye'den dünyaya açılan bir dünya markası olma yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Bugün dünyada 3 bin 100 noktada tüketici ile buluştuğunu dile getiren Laçin, hedeflerinin 2023 yılında dünyanın 100 ülkesine ihracat olduğunu, markalı ürün ihracatında ise ülke sayısını 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Avrupa ülkelerinden Danimarka'da ürünlerinin yüzde 12 pay aldığını açıklayan Mustafa Laçin, hedeflerinin bu ülkede üç yıl içerisinde dördüncü sıradan ikiye yükselmek olduğunu vurguladı.



Danimarka'da 600 noktada satılıyor


Silverline Danimarka Distribütörü Hakan Yılmaz ise ürünlerin Danimarka'da 600 noktada tüketici ile buluştuğunu söyledi. Bu ülkede tüketicilerin yüzde 60'ının ankastre ürün kullandığını söyleyen Yılmaz, “Yılda 70-80 TIR'lık, Türkiye'den ürün alıyoruz. Sadece bu yıl aralık ayında 17-18 TIR geldi” dedi. Yılmaz, sundukları ileri teknoloji ve sağlam ürünlerle Danimarka'da tüketicilerin Türk malı ürünlerine güven duyduğunu söyledi.



A sınıfına yüzde 1,7 indirim


Silverline Satış ve Pazarlama Direktörü Mehmet Aygül, sektöre ilişkin gelişmeleri paylaşırken, 1 Temmuz'da davlumbazlara, enerji sınıfını gösteren etiketleme zorunluluğu getirileceğini bildirdi. Fırınların da A sınıfı olması için bir çalışma olduğunu açıklayan Aygül, şöyle devam etti: “Bir de geçtiğimiz hafta, A sınıfı ürünler için ÖTV indirimi gündeme geldi. 'Enerji Verimliliği Ürünlerinde Teşvik Yasa Tasarısı' ile, yüzde 6.7 olan ÖTV'nin yüzde 5'lere kadar, yani 1.7'gibi bir vergi indiriminden bahsediliyor. Bu, enerji verimliliği yüksek ürünlerin satışını teşvik yönünde bir çalışma. ÖTV indirimi, 800 milyon liralık ankaste pazarını büyütecektir. 2016'da ise davlumbazlarla belli bir enerji sınıflandırması kısıtı getirecekler. O henüz daha açıklanmadı, takip ediyoruz."




#beyaz eşya
#ÖTV
#Silverline CEO'su Mustafa Laçin
9 yıl önce