|

Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte pide fiyatları da belli oldu. Fırıncılar Federasyonu 275 gramlık Ramazan pidesinin 2 liradan, 350 gramlık olanın ise 2.5 liradan satılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
11:09 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 12:33 - 27/04/2018 Cuma
AA
Ramazan pidesi
Ramazan pidesi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçen yıl kilogram fiyatı 6,66 lira olan ramazan pidesi fiyatının yüzde 8 fiyat artışıyla bu sene için 7,2 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Balcı, illerin oda başkanlarıyla beraber Federasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl kilogram fiyatı 6,66 lira olan ramazan pidesi fiyatının bu yıl yüzde 8 fiyat artışıyla 7,2 lira olarak belirlendiğini belirten Balcı, geçen yıl Ankara ve İstanbul'da 300 gramı 2 liradan satılan ramazan pidesinin bu yıl 275 gramının 2 liradan satılacağını kaydetti.

  • Balcı, İzmir'de 350 gram pidenin 2,5 lira olarak satılacağını ifade etti.

Ekmek fiyatları değişmedi

Yıllık enflasyon baz alındığında bir yıl içinde pidedeki yüzde 8 artışı vatandaşların hoşgörü ile karşılayacaklarını düşündüklerini dile getiren Balcı, fırıncı esnafının gerekli özveri ve fedakarlığı gösterdiğini vurguladı.

Ekmek fiyatlarına da değinen Balcı, "Bugün için gündemimizde ekmek fiyatlarında bir değişiklik söz konusu değil. Kilogram fiyatı yine azami 5 lira olarak uygulanacak. Pidedeki 7,2 liralık kilogram fiyat da ülke bazında her ilde uygulanacak azami fiyattır. Bu fiyatın altında satış yapacak iller de kendi maliyet hesabına göre satış yapacak" diye konuştu.

"Fırıncıdan Karatay'a ekmek yok"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın ekmek tüketimiyle ilgili görüşlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Balcı, "Son günlerde malum kişi tarafından 'ekmek tüketilmemesi' ifade edilmektedir. Oysa her zaman söylediğimiz gibi ekmekte çok önemli vitaminler ve mineraller vardır" dedi.

  • Balcı, insan sağlığı için erkeklerin günde 200-250, kadınların 150-200 gram ekmek tüketmesi gerektiğinin altını çizerek, "Ekmek tüketmek sağlıklı yaşam için zorunludur. Buradan seslenmek istiyorum, 'fırıncı esnafından Karatay Hanım'a ekmek yok' " ifadesini kullandı.


#Pide
#Ramazan
#Fırın
#İstanbul pide fiyatları
#Ankara pide fiyatları
#İzmir pide fiyatları
6 yıl önce
default-profile-img