|

Piyalepaşa'da 2 bin istihdam

Kentsel dönüşümün projelerinden Piyalepaşa satışa çıktı. Teslim tarihi 2018’de yüzde 100 kazandıracak projede 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıklayan Polat Holding Başkanı Adnan Polat, kat karşılığı anlaştıkları 150 hak sahibinin de Piyalepaşa'da oturacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:26 - 11/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'deki kentsel dönüşüm projelerinden Piyalepaşa İstanbul satışa çıktı. Polat Holding'in iştiraki Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen proje, toplam 25 blokta, 950 konuttan oluşuyor. Tamamlandığında 2 bin kişiye istihdam sağlayacak projede daire büyüklükleri 55 ile 207 metrekare arasında.


MİNİMUM 8 BİN 500 TL

Piyalepaşa İstanbul'da metrekare fiyatları konutlarda 8 bin 500 TL'den, rezidanslarda ise 10 bin 500 TL'den başlıyor.


Yüzde 35 peşinatla konut sahibi olunabilen projede kalan konut bedeli ise firma bünyesinde 24 ay vade farksız taksitlendirilirken, 36 ayda, 0,30, 48 ayda ise 0,45 faiz oranları ile taksitlendiriliyor. Piyalepaşa İstanbul'un tanıtım toplantısında konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gerçek değerinin yüzde 40 altındaki fiyatlarla satışa çıktıklarını, teslim tarihi olan 2018 yılında projenin yüzde 100 kazandıracağını söyledi. Polat, fiyatlarda TL ile gittiklerini bildirdi.


BAŞTAN HEPSİ SATILIR DİYE KORKUYORUM

Şu anki fiyatların lansmana özel ve belli süre için geçerli olduğuna dikkat çeken Adnan Polat, “Lansman öncesi yüzde 10'unu sattık. Yıl sonuna kadar yüzde 30'unu satmayı planlıyoruz. Bu rakamlar lansmana özel rakamlar. Açıkcası baştan hepsi satılacak diye korkuyorum” ifadelerini kullandı. İnşaat sektöründe 60. yılı olduklarını vurgulayan Adan Polat, “Bugüne kadar irili ufaklı binden fazla proje geliştirdik. Fakat Piyalepaşa İstanbul bizim en büyük ve prestij projemiz” dedi.


İSTİKLAL CADDESİ'NE RAKİP GELİYOR

Proje içinde yer alan 550 metre uzunluğunda 17 metre genişliğindeki alışveriş sokağına da dikkat çeken Polat, “Biz burada İstiklal Caddesi'ne alternatif yeni bir alışveriş sokağı yapıyoruz. İçinde 120 tane dükkan olacak. Bölgede ve çevresinde bu konseptte, bu kadar markayı biraraya getiren başka bir toplu alışveriş merkezi daha yok. Yılda 10 milyon insanın ziyaret etmesini öngörüyoruz” dedi. Polat, projede rezidans, alışveriş sokağı birimleri de olacağını söyledi.



3 yılda % 100 kazanç vaadi


Projede daire teslimlerinin 2018'de başlayacağını açıklayan Adnan Polat, üç yılın sonunda projenin yatırımcısına yüzde 100 kazandıracağınısöyledi. Bölgede ciddi işsizlik sorununun olduğuna dikkat çeken Polat, “Piyalepaşa İstanbul tamamlandığında 2 bin kişiye istihdan sağlayacak" dedi.



Dönüşüm için kitap
yazabilirim


Piyalepaşa İstanbul projesinin dönüşümün ilk uygulaması olduğunu söyleyen Polat, “25 yıl önce buradan bir arazi satın almıştık. Şu an 82 dönüm alanın yüzde 40'ı zaten bize aitti. Bugün projeye başlama fırsatı bulduk. Bence Piyalepaşa İstanbul dönüşümün ilk uygulaması. Burada ciddi tecrübeler edindik. Kentsel dönüşüm ile ilgili kitap bile yazabilirim. Yine bölgeyi anlatan bir kitabımız çıkacak. Bunu ilk önce Deniz Müzesi'nde sergileyeceğiz sonra da buraya taşıyacağız” ifadesinde bulundu.



Komşularına zarar veren bir eylem


Kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa'da hak sahiplerinden 270 kişiyle anlaşma imzaladıklarını söyleyen Adnan Polat, bunlardan 140-150 kişinin de projede oturmaya devam edeceğini açıkladı. Öte yandan toplantı sırasında küçük bir grup tarafından yapılan eylemi de değerlendiren Polat, “Komşularına zarar veren bir eylemin içindeler. Biz, hak sahiplerine haklarını veriyoruz" dedi.






#Piyalepaşa
#Piyalepaşa İstanbul projesi
#Polat Holding Başkanı Adnan Polat
8 yıl önce