|

Projelerimiz bitene kadar Rusya’dayız

Rusya’nın en büyük müteahhitlik şirketlerinden Rönesans Holding'in Başkanı Erman Ilıcak, ‘jet krizi’ sonrası Türkiye’nin yatıştırıcı tavrını destekleyerek, “Devletimizin izlediği politikaya saygı duyuyoruz” dedi. Rusya’da inşaasına başlanan projelerin devam ettiği bilgisini de veren Ilıcak, bu projeler bitene kadar Rusya’da kalacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2016 الخميس
Güncelleme: 23:06 - 6/04/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Gerçekleştirdikleri projelerle ekonomik krizde olan Rusya'da yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlayan Türk şirketleri, yaşanan krizin bir an önce bitmesinin iki ülke ekonomisi için de stratejik önem arz ettiğine dikkat çekiyor. Rusya'nın en büyük müteahhitlik projelerini yürüten Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, Moskova kaynaklı gerilim sonrası iş dünyasında mağduriyetler artsa da Türkiye'nin yatıştırıcı tavrını desteklediklerini ifade ederek, “Devletimizin izlediği politikaya saygı duyuyoruz” dedi.



ARTIK UZUN VADELİ PLAN YOK


Rusya'da üstlendikleri birçok projenin inşaasına devam ettiklerinin bilgisini veren Ilıcak, Rusya'daki gelecekleri adına uzun dönemli bir perspektif çizmekten ise kaçındı. İki ülke arasındaki gerilimli ilişkinin ne zaman yumuşayacağına dair öngörülerinin olmadığını ifade ederek, “Bilemiyoruz” diyen Ilıcak, “Projelerimiz bitene kadar Rusya'da kalmaya devam edeceğiz” dedi. Ilıcak'ın yaptığı bu açıklama, bir anlamda da benzer durumdaki çoğu Türk şirketinin Rusya'da uzun vadeli vizyon çizmeleri için iki ülkenin olumlu diyoloğunun önem taşıdığını gösteriyor.





'HAVALİMANI İŞİNDE YOKUZ'


Rönesans Holding'in “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının ödül törenine katılan Erman Ilıcak, tören öncesi sorularımızı cevapladı. Ilıcak, Rusya'daki yatırımlarına yönelik ilgili her hangi bir sıkıntıyla karşılaşıp karşılaşmadıkları konusunda açık konuşmaktan kaçındı. Moskova'daki Şeremetyevo Havalimanı B terminali ihalesini kazanmalarına rağmen bu ihalenin iptal edilerek bir Rus şirketine verildiği iddalarına yönelik ise Ilıcak, “(Rusya'da) Havalimanı işinde yokuz” ifadesiyle yetindi.



Geleceğin mimarisini öğrencilere tasarlattı


Rönesans Holding, bu yıl ikincisini düzenleyerek gelenekselleştirmeyi hedeflediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” isimli üniversitelerarası mimarlık-mühendislik yarışmasının kazananlarını açıkladı. Bu yıl 125 farklı üniversiteden bin 930 kişinin başvurduğu yarışmada dereceye giren öğrenciler, 10 bin ila 20 bin TL arasında değişen para ödüllerinin yanı sıra Rönesans Holding'de staj imkânına da sahip oldular. Ödül alan projelerin yenilikçi, sürdürülebilir, çevre ve kullanıcı dostu ve ekonomik olmasına önem verildi.





TASARIMLARDA
TREND DEĞİL VİZYON ÖNEMLİ


Ödül töreni öncesindeki 'workshop'ta ise Türkiye ve dünyada mimarlık ve tasarım dünyasına yön veren isimler sahnedeydi. Mimarlar; öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, “Trendlere değil, vizyonunuza inanın” mesajı verdi.



STRATEJİSİ 'SÜRDÜREBİLİR'


Ödül töreninde konuşan Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, dünyanın sayılı müteahhitlik şirketleri arasında yer almak için geleceğin mimar ve mühendislerine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ilıcak, “Biz onları yüreklendirmeye devam edeceğiz ki onlar bize daha iyi bir yaşam, sürdürülebilir bir gelecek versin” dedi.


Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp ise, 2 yılda, 17 farklı ildeki 6 bin 500 öğrenciye dokunmalarının doğru bir vizyon çizdiklerini ortaya koyduğunu ifade ederek, gelecek 5 yılda hedeflerinin 20 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu kaydetti.



Rönesans Holdİng'İn Rusya'da 5 şehİrde 11 projesİ sürüyor


*Marine Façede (St Petersburg) Sözleşme süresi: Haziran 2013 - Ocak 2024


*Kola OSB (St Petersburg) Sözleşme süresi: Haziran 2013 - Aralık 2021


*Renaissance Moscow Towers (Moskova) Sözleşme: Temmuz 2013 - Aralık 2018


*Rönesans Crystal (St Petersburg) Sözleşme süresi: Temmuz 2016 - Aralık 2017


*Tushino-2018 (Moskova) Sözleşme süresi: Temmuz 2015 - Temmuz 2017


*Phosagro Amonyak Üretim Fabrikası (Cherepovets) Sözleşme süresi: Ağustos 2013 - Nisan 2017


*Akrilik Asit ve Akrilat Kompleksi (Salavat)Sözleşme süresi: Ağustos 2013 - Eylül 2016


*Federasyon Kulesi (Moskova) Sözleşme süresi: Aralık 2013 - Temmuz 2016


*Stoilenskiy Madencilik ve İşleme Tesisi (Belgorod) Sözleşme süresi: Haziran 2014 - Haziran 2016


*Fort Tower (St Petersburg) Sözleşme süresi: Temmuz 2014 - Mayıs 2016


*More Mall (Moskova) Sözleşme süresi: Ekim 2013 - Nisan 2016




#Erman Ilıcak
#jet krizi
٪d سنوات قبل