|

Robin Hood TOKİ

TOKİ, Robin Hood gibi zengilere yönelik lüks konut projelerinden elde ettiği gelirle, orta ve alt gelir grubuna yönelik sosyal konut üretimini 2006'da hızlandıracak

Yeni Şafak
01:00 - 26/11/2005 Cumartesi
Güncelleme: 10:50 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Enflasyon ve faiz oranlarının düşmesi ve kira öder gibi ev sahibi olmayı vaad eden mortgage sistemi konut sektöründe arz ve talebin artmasına yol açarken, TOKİ, Robin Hood gibi lüks konutlardan elde ettiği gelir ile dar gelirli kesime yönelik sosyal konutlar yapmaya devam ediyor. TOKİ'nin bugüne kadar inşaatına başladığı 148 bin konutun 118 bini orta ve alt gelir grubuna hitap ediyor. Sadece İstanbul'da konut açığı rakamının 1-1.5 milyon olduğu düşünüldüğünde, alt gelir grubuna yönelik konutların yetersiz olduğu ortaya çıkıyor. Ancak yetkililer bu tür konutların mortgage ile devreye girmesiyle önümüzdeki yıllarda hızlanarak artacağı görüşünde.

SOSYAL KONUTLAR ARTACAK

AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, orta ve alt gelir grubuna yönelik konut projelerinin hızlanarak artacağını söyledi. Hilton Exibition Center'de düzenlenen Her Aileye Bir Ev Fuarı'nın açılışında gazetemizin sorularını cevaplandıran Şahin, TOKİ'nin bugün 150 bin konutun yapımını devam ettirdiğini, 50 bin konutu da sahiplerine teslim ettiğini belirten Şahin, 250 bin konutun temel ve inşaatına da 2007 yılına kadar başlanacağını vurguladı. Hükümetin acil eylem planında 5 yıllık perspektifte 250 konutun hedef olarak konulduğunu hatırlatan Şahin, bu konutlarda ana hedef kitlenin orta ve alt gelirli aileler olduğunu kaydetti. Şahin, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin varsa belli varlıktaki ve ihtiyaç içindeki insanların ihtiyaçlarını gidermek, onlardan biraz daha karlı satışla elde edilecek kaynağın alt gelir grubuna transferini sağlamak için bir kısım konutlar doğal olarak lüks diyebileceğimiz grupta üretilmektedir. Bu doğaldır ama asıl amaç orta ve alt gelir gruplarının konut ihtiyacını gidermektir. Bu süreç hızlanarak devam edecek."



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce