|

Rusya'dan Türkiye'ye 1 Mayıs sürprizi

2015’te yaşanan uçak krizinin ardından karşılıklı atılan adımların ardından Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler parmak ısırtacak seviyeye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in temelini attığı 20 milyar dolarlık Nükleer Santral Projesinin ardından, Rus tarafından bu sefer de 1 Mayıs sürprizi geldi. Rusya'nın domates ithalatı için Türk şirketlere yönelik tüm sınırlamaları 1 Mayıs itibarıyla kaldırabileceği belirtildi.

Yeni Şafak
14:55 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 15:18 - 27/04/2018 Cuma
AA
Rusya'dan 1 mayıs sürprizi
Rusya'dan 1 mayıs sürprizi

Rusya’nın, domates ithalatı için Türk şirketlere yönelik tüm sınırlamaları 1 Mayıs itibarıyla kaldırabileceği bildirildi.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi'nden (Rosselkhoznadzor) yapılan açıklamada, Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanacak garantiler doğrultusunda, 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere, Türk şirketlerine yönelik domates ithalatı kısıtlamaların kaldırılabileceği belirtildi.



  • Rusya, Kasım 2015’te yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye’den domates ithalatını durdurmuştu. İki ülke ilişkilerinde yaşanan normalleşmenin ardından Rusya söz konusu kısıtlamaları kademeli bir şekilde kaldırmıştı.
#Rusya
#Türk domatesi
6 yıl önce