|

Sağlık turizminde merkez hamlesi

Mersin, sağlık turizminde Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Dünyanın en modern hastanelerinden Mersin Şehir Hastanesi’nin 3 Şubat'ta açılacağını söyleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2018 yılı içinde Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın da hizmete gireceğini belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:39 - 30/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti hükümeti döneminde başlayan sağlık alınandaki reform hareketiyle dünya standartlarında hizmet verecek hastaneler dönemi başlıyor. Özel sektör ve kamu eliyle devam eden Türkiye'deki hastane yatırımlarının bölgesel sağlık merkezi hedefine sağladığı katkının önemine dikkat çeken Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 3 Şubat Cuma günü hizmete açılacak Mersin Şehir Hastanesi'ne ilişkin, “Belki de bugüne kadar çok fazla konuşmadığımız, tartışmadığımız bir alan ama Mersin sağlık turizmi açısından Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olacak bundan emin olunuz” dedi.



DÜNYA ÇAPINDA HİZMET


Bakan Elvan, Mersin ziyaretinde yaptığı konuşmada, 3 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en modern hastanelerinden birinin inşa edilmesinin büyük bir başarı olduğunu, şehir hastanesinin, sağlık turizminin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti. Elvan, şöyle devam etti: “Mersin sağlık turizmi açısından Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olacak bundan emin olunuz. Bu konuda hem Sağlık Bakanımız, hem de ilgili arkadaşlarımız özellikle sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda çok yoğun çalışma içerisindeler. Bunun meyvelerini de önümüzdeki günlerde inşallah hep birlikte göreceğiz."



ALTYAPI GÜÇLENİYOR


Hükümet olarak Mersin'de en öncelikli alanlarından birinin de güçlü bir fiziki alt yapının oluşturulması olduğunu vurgulayan Elvan, şunları söyledi: “Sadece 2016 yılında karayolu yatırımları için harcadığımız para 500 milyon lirayı geçti. İnşallah bu yıl 7 tünelimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bunların tünel çalışmaları tamamlandı. Sadece elektro mekanik ve sinyalizasyon çalışmaları var. Bunu da inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.”



Bölgesel refahı artıracak


Sekiz turizm bölgesine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğine işaret eden Kalkınma Bakanı Elvan, Ovacık Turizm Bölgesi'nde her türlü işlemin tamamlandığını kaydetti. Elvan, “Şehir hastanesi ve Çukurova bölgesel havalimanı, Mersin'in hem turizm açısından gelişmesine, hem de ticaretteki güçlü konumu artırıp rekabet gücünü ve refah seviyesini yukarı çıkmasına katkı sağlayacak" dedi.




  1. Çukurova Havalimanı 2018'de tamamlanır
  2. Mersin'in en önemli projelerden birinin de kente yapılacak Çukurova Bölgesel Havalimanı olduğunu anlatan Kalkınma Bakanı Elvan, şöyle devam etti: “İnşallah önümüzdeki günlerde kazmayı vuracağız. Hedefimiz 2018 yılı içerisinde Çukurova Bölgesel Havalimanımızı sizlerin hizmetine sunmak. Üst yapı ihalesini de önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Yatırım programına aldık ve biraz daha genişlettik. Açıkçası eski projesini revize ettik, havalimanını biraz daha büyüttük.”
#Mersin
#Mersin Şehir Hastanesi
#Kalkınma Bakanı
#Lütfi Elvan
7 yıl önce