|

Sanayici kadınlar üretken yarınlar

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 78 milyonluk ülkede 21 milyon kadını evde oturtarak bir başarı hikâyesi yakalanamayacağını düşündüğünü söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:48 - 29/03/2016 Salı
Yeni Şafak

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından İstanbul'da düzenlenen 1. Sanayici Kadın Çalıştayı'nda konuşan Okyay, Türkiye'nin gelişmiş bir ülke olma yolunda yeni bir hikâyeye ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Okyay, bu yeni başarı hikâyesinin odağına sanayinin yerleşmesi gereğine inandıklarını dile getirdi.



HİKÂYEDE KADIN OLMALI


“Yüzde 8 kadın girişimci oranı, yüzde 31 iş gücüne katılım oranı... Bu eğitim ve verimlilik düzeyiyle vasat bir ülke olmaktan kurtulamayız” diyen Okyay, 78 milyonluk ülkede 21 milyon kadını evde oturtarak bir başarı hikâyesi yakalanamayacağını düşündüğünü dile getirdi. Okyay, bugün Türkiye'de çalışan kadınların yaklaşık yüzde 17'sinin sanayide istihdam edildiğini belirterek, “Üzülerek söylüyorum ki sanayi için önem taşıyan mühendislik gibi meslekler ülkemizde hala erkek işi olarak görülüyor. Halbuki kadın yöneticilerin çok olduğu şirketler daha karlı. Kadın potansiyelimiz değerlendirilmemiş bir cevherdir” dedi.



#Kale Grubu
#Kadın Girişimciler
8 yıl önce