|

Şeker fabrikası kurun

Kamu-özel ortak modelini seven Irak’tan Türk girişimcilere yatırım çağrısı geldi. Hükümet yetkilileri, yol, su elektrik, banka ve şeker fabrikası yatırımlarının yanı sıra, 2016 sonuna kadar 2,5 milyonluk konut ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Irak Sanayi ve Madenler Bakanı Al Isawi, “Türk şirketlerine Irak’ta limana yakın sanayi bölgesi tahsis etmek isterim. Bu bölge, Türk yatırımcılara ait olacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:30 - 10/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye'nin uyguladığı kamu-özel sektör ortaklıklı yatırım projeleri Irak hükümetinin de ilgisini çekti. Ülkede, yol, su, elektrik, banka ve sanayi yatırımlarına ihtiyaç olduğunu açıklayan Iraklı yetkililer, “Başta şeker olmak üzere, imalat fabrikalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Konutta, 2016 yılı sonuna kadar 2.5 milyonluk bir ihtiyaç söz konusu” dedi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından İstanbul'da düzenlenen, 'Irak'ta Yatırım Olanakları Konferansı'nda konuşan Irak Sanayi ve Madenler Bakanı Naseer Kadhim Obaid Al-Esawi, Türk yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Al-Esawi, özel ve kamu sektör ortaklığında, Türk şirketleri ile de sözleşmeli çalışabileceklerini söyledi.



LİMANA YAKIN OLACAK


Irak'ta büyük ve orta ölçekli sanayi bölgeleri kurduklarını açıklayan Al-Esawi, bu kapsamda Türk yatırımcılara da sanayi bölgesi tahsis müjdesi vererek, “Irak'ta Türk şirketleri için sanayi bölgesi tahsis etmek isterim. Bu bölge, güney bölgesinde limana yakın olabilir. Sadece Türk yatırımcılara ait olacaktır. Bu bölge için tüm olanakları sağlayabiliriz” dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, Irak'ta Türk şirketleri için sanayi bölgesi teklifini memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Derhal yapalım, detaylarını görüşmeye varız” diye karşılık verdi.



BANKA VE ŞEKER FABRİKASI KURUN


Trad Bank of Iraq Üst Yöneticisi (CEO) ve Başkanı Hamdiyah M. All Jaff ise Irak hükümetinin mevcut gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi, yabancı sermayenin ülkeye çekilmesi için uğraştığını anlattı. Jaff, Irak'ta bulunan yatırım fırsatlarına işaret ederek, şunları anlattı: “Tarım bunlardan biri. Altyapı konusunda, yollar, köprüler, barajlar ve benzeri alanlarda önemli fırsatlar var. Türkiye Irak bankaları arasında işbirliğini arzu ediyoruz. Irak merkez bankası başta olmak üzere faaliyet gösteren bankalar, Irak'ta altyapıya, üstyapıya dönük projelerin finanse edilmesine de katkı sunuyorlar. İçme suyu projeleri başta olmak üzere elektrik enerjisine duyulan ihtiyacın giderilmesi, yeni konutların yapımı ve benzeri alanlarda da bankalar devreye girip desteklerini sürdürüyor. Şeker başta olmak üzere, sanayi ve imalat yatırımlarına ihtiyaç var.”  İSTANBUL


#Trad Bank of Iraq
#Kamu-özel ortak modelini
#ırak yatırm
9 yıl önce