|

Seker Fabrikası moda merkezi olacak

Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Ankaralı giyim sanayicilerine, Etimesgut'ta bulunan Şeker Fabrikası'nı, uluslararası fuar merkezi yapmaları için verdi. Dernek Başkanı Canip Karakuş, fuar merkeziyle birlikte, Ankara'nın modanın merkezi haline geleceğini bildirdi.

Yeni Şafak
01:00 - 30/11/2003 Pazar
Güncelleme: 12:12 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yıllardır siyasetin merkezi olan Ankara'da, yakında moda rüzgarları esecek. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD), başkenti moda merkezi yapmak için kolları sıvadı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Ankara Giyim Sanayicileri Derneği, Etimesgut'ta bulunan Şeker Fabrikası alanının, uluslararası fuar merkezi yapılması konusunda anlaştı.

Türkiye'nin başkenti Ankara, yakında modanın da merkezi olacak. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD), Ankara'yı modanın merkezi yapmak için hazırlıklara başladı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile görüşen dernek yöneticileri, Bakan Coşkun'dan, Etimesgut'ta bulunan Şeker Fabrikası'nın arsasını uluslararası fuar merkezi yapmak için istedi. Bakan Coşkun da kabul etti. Proje hayata geçince, çok kapsamlı bir uluslararası giyim fuarı yapılacak. Ve burada sürekli defileler düzenlenecek. Tekstil ürünleri sergilenecek.

Karakuş: "Ankara'yı Paris yapacağız"

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı ve Karton Triko'nun sahibi Canip Karakuş, Türkiye'deki bayan modasının Ankaralı giyim sanayicileri tarafından belirlendiğini belirterek, başkentin aslında bayan trikoda bir numara olduğunu söyledi. Karakuş, "Ankara siyaset şehri olmaktan çıkıyor ve modanın başkenti haline geliyor. Dünyanın birçok ülkesine modayı satıyoruz. Bugün bayan giyiminde modayı Ankara giyim sanayicileri belirliyor. Fransa, Almanya, İtalya ve İsrail başta olmak üzere birçok AB ülkesine, marka satıyoruz" dedi.

Tek eksiğimiz fuar

Ankaralı giyim sanayicilerinin şu anda tek eksiğinin uluslararası bir fuar merkezi olduğunu ifade eden Karakuş, Ankara'da ürünlerin sergilenebileceği bir merkezin olmamasından yakındı. Bu sorunun Şeker Fabrikası alanında yapılacak fuar merkezi ile aşılacağını ifade eden Karakuş, "Bugün modanın belirlendiği Paris ve Milano gibi şehirler aynı zamanda fuar merkezleridir. Bu fuarlarda sürekli defileler ve sergiler yapılıyor. Bizim de, ürettiğimiz ürünleri sergileyebileceğiz bir mekan olacak. Fuar merkeziyle birlikte Ankara aynı zamanda defilelerle anılacak" diye konuştu. Karakuş, uluslararası fuar merkezinin yanısıra Ankara'da, 2 bin kişilik bir tekstil okulu da yaptıklarını, bu okulla tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklerde eleman yetiştireceklerini bildirdi.

Vitrin dekoratörlüğünden tekstil patronluğuna

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş'un ilginç bir hayat hikayesi var. Asıl mesleği vitrin dekaratörlüğü olan Karakuş, bugün Karton Triko'nun yanısıra, başkent siyasetinin nabzının arttığı Çırağan Et Lokantası'nın da sahibi. Karakuş, tekstil sektörüne 1970 yılında dört makina ile girdi. Bugün 400 makinalık fabrikası var. Karton Triko olarak yılda milyonlarca dolarlık tekstil ihraç ediyor. Çırağan Et Lokantısı'nın yanında yine Ankara'nın ünlü mekanlarından Kanatçılar Lokantası'nın da sahibi.

  • HÜSEYİN ÖZAY ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce