|

Sosyal medyaya anayasa geliyor

Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Komisyonu, siber ortam için bir metin hazırlayacak. Uluslararası geçerliliği olacak bu metin sosyal medyanın, internetin, siber suçların ve siber ortamın 'anayasası' olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2016 Pazar
Güncelleme: 23:21 - 27/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin, Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Komisyonuna taraf olduğunu belirterek, “Komisyon, siber ortam için bir metin hazırlayacak ve herkes bu metne uyacak. Ayrı ayrı kanunlar olmayacak. Bu metin sosyal medyanın, internetin, siber suçların, siber ortamın anayasası olacak” diye konuştu.


Bakan Yıldırım, sosyal medya, internet, siber suçlar için her ülkenin ayrı ayrı kanun yapmayacağını, bir metin üzerinde anlaşılacağını dile getirdi. Yıldırım, dünya nüfusunun yarısından fazlasında internet erişimi olmadığını, Türkiye'de nüfusun % 80'inin internet kullandığını da kaydetti.



'En iyisi Facebook'






Türkiye'nin hukuksal anlamda suç teşkil eden unsurları en önce gören 10 ülkeden olduğunu vurgulayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “Özellikle pornografi, fuhuş, çocukların zararlı içerikten korunması adına Twitter'a bildirilen 592 sakıncalı içerikten 413'ü, Facebook'a bildirilen 417 içerikten 113'ü, Youtube'a bildirilen 297 içerikten 115'i çıkarılmadı. Performansta en iyisi Facebook” dedi.


#Binali Yıldırım
#Sosyal medya
#Sosyal medyaya anayasa
#siber ortam
#Siber Suçlar
8 yıl önce