|

‘Startup’lara yatırım altın değerinde

Finans uzmanları döviz, gayrimenkul ve altın kadar yatırım olanağı sunan bir diğer aracın ‘startup’lar olduğunu belirtiyor. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) iştiraki olarak kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi de, bu kapsamda yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve büyümesi için girişimcilere profesyonel destek sunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:19 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
BTM, yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve büyümesi için girişimcilere profesyonel destek sunuyor.
BTM, yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve büyümesi için girişimcilere profesyonel destek sunuyor.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Direktörü İbrahim Elbaşı, startup'ların da döviz, altın ve gayrimenkul kadar bir yatırım imkanı olduğunu söyledi. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) bir iştiraki olarak kurulan BTM, yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve büyümesi için girişimcilere profesyonel destek sunuyor. BTM Direktörü Elbaşı yaptığı değerlendirmede, 400 bini aşkın üyesiyle, muazzam bir yatırım kimliğiyle donanmış bir organizasyon olan İTO'nun, girişimcilik ekosistemine yön veren "girişimci dostu" merkez inşa ettiğini belirtti.

YENİLİKÇİ FİKİRLERİ TİCARİLEŞİYOR

İbrahim Elbaşı, BTM'nin, yenilikçi iş fikirlerinin ticarileştirilmesi için gerekli bütün enstrümanları sağlayan "multifonksiyonel bir girişimcilik merkezi" olduğunu dile getirdi. Elbaşı, şunları kaydetti: "Seçilen girişimcileri, ilk başta hızlandırma kampına tabi tutuyoruz. Bu süreçte fikirleri, iş modelleriyle, belki ürünleriyle, prototipleriyle yatırımcıya hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Ardından yatırım olanaklarıyla eşleştirme başlıyor. Yatırımlardan sonra, fikir olan şey artık iktisadi tarafta sürdürülebilir bir değer kazanıyor.”

Endüstri 4.0’a tam destek

  • Sektör ayrımı gözetmeksizin teknoloji, bilişim ve Endüstri 4.0 tabanlı yenilikçi bir iş fikirlerini desteklediklerini bildiren İbrahim Elbaşı, “Sadece girişimciler ve yatırımcılar bazında değil, kurumlar özelinde de globalleşmeyle ilgili adımlar atıyoruz, stratejik iş birlikleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
#İstanbul Ticaret Odası
#İbrahim Elbaşı
#BTM
6 yıl önce