|

Teknolojisi 3 kıtada

Turkcell, geçtiğimiz yıl Barcelona’da açıkladığı dijital hizmet ihracatını şimdiden 3 kıtaya taşıdı. 320 milyon nüfuslu toplam pazarda büyüme hedefini belirleyen Turkcell teknolojisi Nepal’e kadar uzandı.

Orhan Orhun Ünal
04:00 - 28/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:22 - 28/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Kaan Terzioğlu
Kaan Terzioğlu

Turkcell'in teknoloji ihracatı 3 kıtaya yayılıyor. Geçtiğimiz yıl Barcelona Dünya Mobil Kongresi'nde hizmet ihracatı hedefini belirleyen Turkcell, şimdi de 9 operatörle işbirliği ile yerli teknolojileri farklı ülkelere taşıyor.

9 OPERATÖRLE İŞBİRLİĞİ

OTT ve telekom yeteneklerini başarıyla birleştirerek telekom sektörüne yepyeni bir soluk getiren Turkcell, grup şirketi Lifecell ile Türkiye, Belarus, Ukrayna, KKTC, Moldova ve Almanya’daki müşterileri ile daha güçlü ilişkiler kurmayı sağlayan 1440 stratejisinin yeni işbirlikleriyle birlikte toplam 9 operatör tarafından hayata geçirileceğini açıkladı.

320 MİLYON NÜFUSLU PAZAR

  • Lifecell’in dijital servisleri Türkiye’de Turkcell, KKTC’de Kuzey Kıbrıs Turkcell, Belarus’ta BeST, Ukrayna’da Lifecell, Almanya’da Lifecell Europe ve Moldova’da Moldcell’in ardından Arnavutluk’ta ALB Telecom, Nepal’de CG Corp Global, Karayipler’de ise Digicel ile birlikte toplam 39 ülkede kullanılmaya başlanacak. Hayata geçen işbirlikleri sayesinde Türkiye’nin uygulamaları toplamda yaklaşık 320 milyon kişinin yaşadığı bir pazara açılmış oluyor.

TÜRKİYE’NİN BAŞARISI

Barcelona’da gerçekleşen basın toplantısında, bir yılda kat edilen mesafeyi basın mensuplarıyla paylaşan Turkcell Genel Müdürü ve Lifecell İcra Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu, “Bundan tam bir sene önce, tam da burada ‘Dijital ihracat dönemini başlatıyoruz’ demiştik. Aradan geçen bir senede 1440 stratejisine aslında dünyadaki tüm operatörlerin ihtiyacı olduğunu gördük. Bugün toplamda 3 farklı kıtada, 9 operatör faaliyet gösterdikleri ülkelerde, başarısı bugüne kadar 6 ülkede kanıtlanmış olan 1440 stratejisini hayata geçirmeye başladılar. Bu Turkcell’in değil Türkiye’nin başarı hikayesidir” dedi.

GLOBAL DENEYİM

Sözlerine sektöre dair küresel bir öngörü ile devam eden Terzioğlu, “Bizim dönüşümümüz dört sene önce başladı. 1440 stratejisi ile dünyanın ilk dijital operatörü haline geldik. Mobil ve sabit altyapımızın üzerine telekom ve OTT yeteneklerimizi ekledik. Global deneyimimizi şimdi adım adım diğer operatörlere, kendilerini ‘dijital operatöre’ dönüştürebilmeleri için aktarıyoruz. Önümüzdeki dönem dijital operatörlerin yeniden söz sahibi oldukları bir dönem olacak” diye konuştu.

  • Başarının sırrı DO1440
  • Kaan Terzioğlu şöyle devam etti: “Dünyanın en kısa vizyonuna sahip şirketiz: DO. Dijital Operatör. Yine dünyanın en kısa stratejisini uyguluyoruz: 1440. Yani müşterilerimize Dijital Operatör vizyonu ile en iyi deneyimi sağlayan dijital servisler sunmayı, 1440 stratejisi ile de günün her anında onların yanında olmayı hedefliyoruz. Son bir yıldır Lifecell bu vizyon ve stratejiyi tüm dünyada ihtiyaç duyan operatörlere taşıyor.”
#Turkcell
#Barcelona
5 yıl önce