|

Toyota’nın hibrit merkezi Türkiye

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya’ya gelerek Arifiye ilçesindeki Toyota fabrikasında yeni üretilen 'Corolla Sedan Hybrid’ modelini inceledi.

Haber Merkezi
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:20 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Sakarya’dan 100 ülkeye gidecek
Sakarya’dan 100 ülkeye gidecek

İnceleme sonrasında Bakan Varank yaptığı açıklamada, “Araç başına yüzde 50’ye yakın yakıt tasarrufu sağlayan yeni modelin Türkiye’den 100 değişik ülkeye ihraç edilmesi planlanıyor” dedi. Toyota Corolla, dünyada ilk kez hibrit olarak üretilecek. Bu hibrit modelin üretim merkezinden biri Türkiye olacak.

COROLLA SEDAN HYBRİD ŞUBATTA YOLLARDA

Corolla Sedan Hybrid modeliyle ilk defa bu sınıfta bir aracın Türkiye’de üretileceğini belirten Varank, şunları söyledi: “Aslında hybrid araçların ülkemizde üretilmesi uzak bir hedefti, bu hedef yatırım ofisinin sıkı takibi ve Cumhurbaşkanımızın Toyota'yı bizzat cesaretlendirmesi ile 2 yıl önce görüşerek gerçekleşti, mümkün oldu. Yüksek katma değerli üretim için önemli desteklerimiz bulunuyor, nitekim Toyota da bizim öncelikli teşviğimizden bu yatırım için faydalanmıştı. Geçtiğimiz yılki 280 bin kapasitenin yüzde 90’ını ihraç eden bir firma Toyota. İleri teknolojilerle ülkemize yatırım yapmaya devam edecek. Yeni hybrid araçlar ocakta seri üretimden çıkacak inşallah şubat ayında ülkemizin pazarına sunulacak."

GÜVENİN GÖSTERGESİ

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Hiroshi Kato da, yeni Corolla’nın Türkiye’de üretilmesi kararının, Türkiye’ye güvenin kanıtı olduğunu söyledi.

#Sakarya
#Toyota
#Test
5 yıl önce