|

Tüm kamu e-devlete geçiyor

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2018, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da aralarında bulunduğu bilim ve teknoloji profesyonellerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Arslan açılıştaki konuşmasında tüm kamu hizmetlerinin bu yıl sonuna kadar e-devletten sunulmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2018 Thursday
Güncelleme: 08:22 - 5/04/2018 Thursday
Yeni Şafak
Yapay zeka beş yıla sokaklarda
Yapay zeka beş yıla sokaklarda
BURAK KARACA

İstanbul'da 'İnsan için teknoloji' ve 'Türkiye yapar' ana temasıyla düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi 2018, teknoloji profesyonellerinin ve meraklılarının yoğun katılımıyla dün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Teknoloji Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "E-devlette kullanıcı sayımız 37 milyona, kurum sayımız 428’e ve hizmet sayımız 3 bin 61’e ulaşmış durumdadır. Tüm kamu hizmetlerinin, 2018 yılı sonuna kadar e-devlet üzerinden sunulması yönünde yoğun bir çalışma yürütmekteyiz" dedi. Yüksek kalitede haberleşme altyapısını ve sektörü geliştirmek için 15 yıldır çalıştıklarını söyleyen Arslan, "2016 yılı itibariyle e-devlete yaptığımız yatırım 203 milyon TL ancak buna karşılık elde ettiğimiz 2016 yılı tasarruf rakamı 1,9 milyar dolardır" tespitinde bulundu.


TEMEL HEDEF KOBİ DÖNÜŞÜMÜ

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin açılışında konuşan bir diğer bakan olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de, milli ve yerli üretim seferberliğinin her alanda karşılık bulmasının, bu kararlılığın bir yansıması olduğunu dile getirerek, büyük küçük demeden KOBİ'lerin teknolojik dönüşümü tamamlaması için çalıştıklarını anlattı. Bu çerçevede verilen destek ve teşviklerden bahseden Özlü, 'İleri sanayi ülkesi Türkiye' hedefine yürürken, araştırma-geliştirmeyi ve inovasyonu, sanayi politikalarının olmazsa olmazı olarak konumlandırdıklarını söyledi.

Bakan Özlü ayrıca, bugün sayıları bin 37'yi bulan ar-ge ve tasarım merkezleri ve 76 adet teknopark, 311 organize sanayi bölgesi ile teknoloji üretiminin önünü açtıklarını belirterek, bu sayede yerli otomobili üretecek babayiğitlerin korkmadan ortaya çıktıklarına dikkat çekti.

SİBER GÜVENLİKTE GÜÇLENİYORUZ

Zirvede Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan da bir konuşma gerçekleştirdi. Siber tehdidlere yönelik çalışmalarına değinen BTK Başkanı Sayan, "Bu alanda özellikle siber tehdidlerin en erken biçimde tespiti için geliştirdiğimiz AVCI, AZAD ve KASIRGA gibi uygulamalarımızda yapay zeka, makine öğrenmesi ve büyük veri tahlili teknolojilerini kendi iç kaynaklarımızla geliştirdiğimiz yerli ve milli çözümlerimizde kullandığımızı da memnuniyetle belirtmek isterim. Siber güvenlikte hedefimiz en zor hedeflerden biri olmak" ifadelerini kullandı.

  • Yapay zeka beş yıla sokaklarda
  • Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında düzenlenen panelde, yapay zekanın gelecek dönemde insan hayatına etkileri de ele alındı.
  • Panelde konuşan yapay zekanın fikir önderlerinden Stuart Russell, 5 yıl sonra yapay zekalı robotların sokakta dolaşacağını ifade ederek, “Artık çamaşır yıkayacaklar, tarlada ekin biçecekler, size yemek pişirecekler” ifadelerini kullandı.
#e evlet
#Kamu
#Yapay Zeka
6 years ago