|

TÜMOSAN devlerle rekabete hazır

Yeni Şafak
00:00 - 11/06/2005 Cumartesi
Güncelleme: 15:30 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türk Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TÜMOSAN) İşletme Koordinatörü Ziyattin Tokar, bu yılki traktör üretim hedeflerini 7 bin 368 olarak belirlediklerini söyledi. Tokar, Türkiye'nin, yurtdışı patentine ihtiyaç duymadan dizel araç motoru üreten tek fabrikası olarak, devlet tarafından kurulan TÜMOSAN'ın, 1981 yılında Konya'da traktör üretimine başladığını anımsattı.

TÜMOSAN'ın, 2004'ün Temmuz ayında yapılan ihaleyle, Alçelik A.Ş'ye devredilerek özelleştiğini ifade eden Tokar, "Özelleşmenin ardından yeni ve dinamik bir üretim anlayışı benimsendi. Özelleştirmeden önce zarar eder durumda olan kurum, şimdi ise dünya motor devleriyle rekabet eder konuma geldi" dedi.

Bu yılki traktör üretim hedeflerini 7 bin 368 olarak belirlediklerini, bu rakamın Türkiye'de olduğu gibi dünyada da önemli bir rakam olduğunu kaydeden Tokar, "Aynı zamanda, isteğe bağlı olarak, klima, CD çalar ve mini buzdolabı gibi unsurlar bile bulunabilen traktörlerimizi rakiplerimize göre yüzde 25 daha düşük fiyattan satıyoruz" dedi. Tokar, gelecek yıl, çiftçiler için özellikle sulama konusunda 2 ayrı tip jeneratör üretimine başlayacaklarını da söyledi.

  • KONYA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce